Inmiddels hebben zich al enkele honderden belangstellenden aangemeld voor het evenement 'Amsterdam lights a candle for Orlando', georganiseerd door de Exit en NYX. Mocht de belangstelling te groot zijn wordt er mogelijk uitgeweken naar een grotere locatie. 'Laten we samen komen in vrede en een kaarsje branden voor al onze broeders en zusters die hun leven verloren in de vreselijke tragedie in de nachtclub Pulse in Orlando, Florida', staat te lezen in de beschrijving van het event.

Keizersgrachtkerk
Ook in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam is ruimte voor herdenking. De kerk opent vandaag en morgen de deuren van 19.00 tot 22.00 uur. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken, een condoleanceregister te tekenen, een gebed of gedachte achter te laten, stil te zijn of te bidden. Deze herdenking is mogelijk gemaakt door christelijke en islamitische LHBT-organisaties: Maruf, Haardvuuravonden, LKP en de Marokkaanse Boot.

Het Paleis op de Dam zal om 21:00 uur vanavond ook in regenboogkleuren worden verlicht om steun te betuigen aan de slachtoffers, hun nabestaanden en de LHBT-gemeenschap.

Over de hele wereld wordt door de LHBT-gemeenschap stil gestaan bij de gebeurtenissen in Orlando, de grootste aanslag op LHBT's sinds de Tweede Wereldoorlog.

Coverbeeld: Homomonument/Henri Blommers