De prins nodige Attitude uit om, samen met leden van de LHBT-gemeenschap, langs te komen op zijn officiële residentie: Kensington Palace. Hij wilde uit eerste hand horen wat hun ervaringen waren met homo-, bi- en transfoob pestgedrag en praten over de mentale gevolgen ervan. Verder waren alleen de hoofdredacteur van het blad en een fotograaf aanwezig.

Na de ontmoeting zei prins William: 'Niemand mag worden gepest vanwege zijn of haar geaardheid of om welke reden dan ook. Niemand zou zoveel haat te verduren moeten krijgen als bij deze mensen het geval is geweest. De jonge LHBT's die ik dankzij Attitude heb ontmoet zijn enorm dapper om zich zo uit te spreken en geven hoop aan mensen die momenteel vreselijk worden gepest. Je moet trots zijn op de persoon die je bent en je nergens voor hoeven schamen.'

Prins William met jonge LHBT's

In september 2015 nam Prins William al een keer deel aan acties rond homofobie en pesten Britse scholen. Het was de eerste keer dat de troonopvolger zich uitsprak tegen homofobisch pesten op school.  

De nieuwe Attitude met Prins William op de cover komt 22 juni uit.

Bron: Attitude