Nadat ex-Snoepje van de Week Jan in het AD had gezegd dat hij vereerd zou zijn als hij voor L'HOMO werd gevraagd, was het Tim die op Twitter voorstelde om er dan gelijk een duoshoot van te maken. En zo geschiedde. Hoofdredacteur Iebele van der Meulen strikte de mannen voor de cover en fotograaf Marc de Groot kreeg de beide heren gemakkelijk bloot tijdens de shoot op Curaçao. Opwindend werd het echter nooit. 'Jammer, het was wel een goed verhaal geweest als we er tijdens de shoot achter waren gekomen dat we gay waren om vervolgens als liefdeskoppel terug te vliegen', vertelt Jan in het coverinterview. 

'Gelul over die kast'
L'HOMO kiest altijd voor een hetero-BN'er die zich hard maakt voor LHBT-emancipatie. 'Dat gelul ook over die kast. Er is helemaal geen kast. Zolang je niet op kinderen valt, is er niets aan de hand. Val op mannen, val op vrouwen, val op …,' zegt Tim. 'Het punt is,' vult zijn collega Jan aan, 'we zijn niet veel verder gekomen, er zijn nog steeds werkgevers die homo’s weigeren en ouders die moeite hebben met de geaardheid van hun kind.'

Verder worden in de achtste editie van het magazine zes homoseksuele asielzoekers geïnterviewd, legt fotograaf Erwin Olaf zeven bekende billen vast en komen een aantal gezinnen aan het woord waarbij alle kinderen gay zijn.

De nieuwe L'HOMO ligt vanaf vandaag in de schappen.