Aanvankelijk vroeg Beljaars Twitter of ze alsjeblieft de vlag wilden toevoegen aan het aanbod emoji's, maar hij kwam erachter dat je daarvoor dus bij Unicode moet zijn. In de brief waarin hij formeel om de regenboogvlag-emoji vraagt, schrijft Beljaars dat de regenboogvlag al sinds de jaren 70 het symbool van de LHBT-gemeenschap is. De huidige regenboog-emoji (🌈) voldoet niet meer.

🌈🌈🌈
'Het gebeurt mij vrij vaak dat ik zo'n vlaggetje aan mijn tweet wil toevoegen bij dingen die te maken hebben met homo-emancipatie, zoals bijvoorbeeld bij de aanslagen in Orlando', vertelt Beljaars aan Nu.nl. 'Maar die is er nog niet, dus gebruik ik altijd maar een gewoon regenboogje. Het is aan het begin ook een heel gedoe om zoiets aan te vragen, maar als je er even voor gaat zitten valt het best mee.' Beljaars is optimistisch dat het regenboogvlag-symbooltje er komt: 'Ik denk dat Unicode zal zien dat het plan wel hout snijdt. Je kunt als je rondkijkt op het internet ook wel zien dat er veel behoefte aan is.'

Diversiteit
Het aanbod emoji's is de afgelopen jaren al verruimd om meer diversiteit te bieden. Zo kun je de huidskleur van de poppetjes veranderen en kiezen voor een gezin met twee papa's of twee mama's. Om die reden werden sommige emoji's in Indonesië verboden en overwoog ook Rusland om ze in de ban te doen.