Born in Antwerp. Foto: Jonathan Ramael

Born in Antwerp
Antwerpen is een mode- en kunststad bij uitstek, maar deze zomer gooit de creatieve industrie er nog een schepje bovenop met Born in Antwerp. Het epicentrum bevindt zich op het Eilandje, de hippe buurt in de oude haven. Een oude loods is omgetoverd tot multifunctionele plek, met twee cafés en een zonneterras, naast creatieve ruimtes zoals een zeefdrukkerij. Tot en met 2 oktober worden hier dagelijks evenementen georganiseerd. Het programma van ‘Born in Antwerp’ is samengesteld door vijf bekende locals: modeontwerper Bruno Pieters, beeldend kunstenaar Lieven Segers, 3D-designer en illustrator Rizon Parein, designer Axel Enthoven en Isabel Van Den Broeck, de directeur van Creative Belgium.

TimeCircus

De stad is de bühne
Wie op zoek is naar een instant zomergevoel, gaat naar de zomerbar. Daar drink je een heerlijke cocktail in een hangmat. Maar je kunt je er ook vergapen aan circussen vanuit de hele wereld.  Zoals het bruisende Boulevard Conarky uit Guinee of de spectaculaire stunts van Chills uit Cambodja. Ook voor andere podiumkunsten moet je deze zomer naar Antwerpen. Geen schouwburgen en pluche, maar vergeten parels in de stad die het ontdekken meer dan waard zijn. Van gevestigde namen tot aanstormend talent: iedere voorstelling wordt gekoppeld aan een onverwachte locatie in de stad. 

Goed in ontsnappen? TimeCircus heeft deze zomer een labyrint gebouwd, midden in het centrum van Antwerpen. Het doolhof is geïnspireerd op een vuilnisbelt, inclusief afgedankte meubels, autowrakken, plastic flessen, barbiepoppen en magnetrons, die samen de muren van het labyrint vormen. Verdwalen in het labyrint is gratis.

Cinema Urbana

Cinema Urbana
Na het shoppen even bijkomen? Wat is er dan heerlijker dan flink onderuitzakken met een goede film op een zwoele zomeravond? In een hangar aan de Schelde kan het: op grote bergen zand zit je lekker knus. Het thema van de films is dit jaar ‘wonders and miracles’. Films vol magie, bovennatuurlijke gebeurtenissen of donkere geheimen, met in de pauze een lekker soepje voor iedereen.

Welterusten in het Nulsterrenpension

Nulsterrenpension
Zoek je een originele plek om te slapen? Het Nulsterrenpension biedt tijdens de zomermaanden elke nacht onderdak aan iedereen die op zoek is naar een leuke slaapplek (of zijn huissleutels kwijt is). Verwacht niet alle luxe van de wereld: deze oude, verlaten gasfabriek is met grappige details, vrolijke kleuren en kraakverse lakens omgetoverd tot pension. ‘Upcyclen’ noemen ze dat in Antwerpen. Aparte kamers zijn er niet. Ontdek met wie je de slaapzaal deelt en wie weet ontmoet jij deze zomer in Antwerpen wel De Ware.

Conchita Wurst was vorig jaar te gast op Antwerp Pride

Antwerp Pride
Mocht je in het Nulsterrenpension, of elders in de stad, een nieuwe lief hebben gevonden, dan kun je dat meteen vieren tijdens Antwerp Pride. Dit Belgische Pride-festival is perfect om je zomer af te sluiten, ook als je al jaren samen bent met je vriend/vriendin, of juist single and ready to mingle bent. Het programma is enorm en uitgespreid over vijf volle dagen, met als hoogtepunten de parade, het buitenfeest Wave en 's nachts alle party's binnen. Het complete programma vind je in het nieuwste nummer van Gay & Night Magazine.

Zin gekregen in een zomers bezoek aan Antwerpen? Op ZomervanAntwerpen.be vind je een overzicht van alle evenementen, exposities en voorstellingen die deze zomer in de Scheldestad te vinden zijn.