Geen urgentieverklaring
'Er worden stenen tegen de ramen gegooid, we worden tot diep in de nacht wakker gehouden en ga zo maar door', schrijft Daan op Facebook. Volgens de mannen doen de gemeente Amsterdam en de politie niets. De daders, de buren en jongeren bij het winkelcentrum, zouden wel bekend zijn bij de politie. De mannen willen nu het liefst weg uit hun woning, maar hebben naar eigen zeggen geen urgentieverklaring gekregen, waardoor het zoeken naar een nieuw huis nog niet vlot verloopt. 

Treiteraars weg
Tegen de Amsterdamse stadszender AT5 zegt het stadsdeel Nieuw-West de zaak hoog op te nemen. 'Ik pak dit direct op', zegt stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud. 'Jammer dat het stel mij niet heeft weten te vinden. Zij gaan wat mij betreft niet verhuizen, maar de treiteraars moeten weg. Wij tolereren en accepteren dit gedrag niet.'

Inmiddels hebben Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes van VNL kamervragen over het incident gesteld. Ook binnen de Amsterdamse raad en in Nieuw-West zijn vragen gesteld. De politie zegt dat de zaak hun volle aandacht heeft. Er zou aangifte gedaan zijn, waarna de politie heeft bemiddeld bij een 'burenruzie'.  

Update:
AT5 meldt dat het stel inmiddels is ondergedoken in een hotel elders in de stad. 'Ik voel me echt klote over de situatie', zegt stadsdeelvoorzitter Baadoud, die met het stel contact heeft gehad. Volgens Baadoud heeft hij ook contact gehad met een ander homostel dat ook zegt te worden geïntimideerd in de buurt. 

Bron: AT5 /Coverbeeld: Facebook Stadsdeel Nieuw-West