De VVD en de PvdA vinden dat 'Hart van Homo's' wel degelijk homo's aanraadt om celibatair te leven. Ook zouden lesbiennes en homo's worden ontmoedigd om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. 'LHBT-jongeren in orthodox-christelijke kring zijn het slachtoffer van een organisatie die zegt hen te helpen, maar vervolgens onthouding en ontkenning predikt', zegt VVD-Kamerlid Van Miltenburg. 'Dat kan en mag absoluut niet. De subsidie moet worden ingetrokken.' Haar collega van de PvdA, Kamerlid Yücel: 'Wat ze doen mag, maar wat mij betreft niet met gemeenschapsgeld.'
 
'Cruciaal'
Gisteren werd bekend dat minister Bussemaker niet van plan is de subsidie in te trekken. Ze zei dat de site niet aanspoort tot seksuele geheelonthouding. Het verhaal van 'Hart van Homo's' zou volgens haar 'genaunceerder' zijn en er zouden aanpassingen gedaan zijn aan de inhoud die geboden werd. Volgens de minister is het 'cruciaal' dat er voorlichting wordt geboden aan jongeren uit een strenggelovig milieu.
 
'Ruimdenkendheid en tolerantie'
De Telegraaf schrijft dat de ChristenUnie wel blij is met de subsidie. Ze zijn vol lof over de minister die ruimte geeft aan mensen met een andere kijk dan zijzelf. Haar houding getuigt van 'ruimdenkendheid en tolerantie'.
 
Bron: Nu.nl / Coverbeeld: Flickr - CC - risastla