Neusje van de zalm
Je hebt het er maar moeilijk mee als je in Brugge een goed restaurant wilt uitzoeken. Niet minder dan 35 Brugse chefs worden aanbevolen door Michelin, GaultMillau en Bibgourmand. Met al deze toprestaurants staat de stad bovenaan in de Europese ranglijsten. Wil je jezelf een keer goed verwennen, ga dan deze zomer nog naar De Karmeliet. Dit restaurant heeft maar liefst 3 Michelin-sterren (dus je moet er misschien wel even voor sparen) en sluit eind september voor goed zijn deuren. Bekijk alle Brugse toprestaurants hier.

Chocoladegoeroe
Wie chocola zegt, zegt België en dan wordt Brugge ook nog eens de ‘chocoladehoofdstad van België’ genoemd. Chocoladeliefhebbers kunnen hier dus hun hart op. Tussen al die mooie huisjes bevinden zich in de stad talloze praline- en artisanale koekwinkeltjes. Bij The Chocolate Line werkt Dominique Persoone, die beter bekend staat als dé chocoladegoeroe van onze zuiderburen. Hij speelt niet op safe: de chocolade in zijn winkel wordt gecombineerd met smaken als cannabis, ui, lavendel, bacon en wasabi. Moet je geprobeerd hebben. 

Charlie and the chocolate museum
Nog niet genoeg van chocola – bestaat dat überhaupt? – dan kun je in Choco Story in het Huis de Crone uit 1480 álles leren over chocola. Te beginnen bij de 4000-jarige geschiedenis van chocolade in woord, beeld én smaak. Verder ontdek je hoe dit heerlijke product zo verbonden raakte met België en hoe pralines nog altijd op ambachtelijke wijze worden geproduceerd in Brugge.

Daten in Brugge
Het historisch centrum van Brugge leent zich uitermate goed voor romantisch dwalen met je vriend of vriendin. Heb je nog niet genoeg gegeten, stop dan onderweg bij een van de vele pattiseries voor een verse wafel. Ga je iets later in het jaar? Dan kun je je ook nog wagen aan een warme choco.

Coverbeeld: Visit Flanders