Het programma krijgt de zeer originele titel Finding Prince Charming en is niet officieel gelinkt aan de bekende datingprogramma's The Bachelor en The Bachelorette. Volgens Logo zullen 13 'charmante en knappe liefdeskandidaten' samen in een huis wonen terwijl ze 'strijden om het hart van een van de meest begeerde homoseksuele vrijgezellen van het land. Een voor een vallen de kandidaten af, tot de vrijgezel weet met welke man hij aan een toegewijde, monogame relatie kan beginnen.' Letterlijk een gay versie van The Bachelor dus.

Het is de eerste keer dat er een datingshow in de VS komt met alleen homo's: in Boy meets Boy streden hetero- en homomannen om het hart van een man (won een hetero, dan ging hij ervandoor met het prijzengeld) en in Playing it Straight moest juist een vrouw zorgen dat ze niet een homo koos. Dat laatste programma werd ook in Nederland uitgezonden onder de naam Herken de homo

Lance Loves Michael
Lance Bass was natuurlijk een van de vijf leden van popband *NSYNC. In 2006 kwam hij uit de kast in een coverartikel van People. Ook Bass heeft ervaring met liefde en realityshows: zijn huwelijk in 2014 met Michael Turnin werd vastgelegd in de tv-special Lance Loves Michael: The Lance Bass Wedding. En dát was dan weer televisiegeschiedenis, omdat het de eerste keer was dat (echte) huwelijksgeloften tussen twee mannen op de Amerikaanse kabel-tv te zien waren.

En de zeerbegeerde vrijgezel is...
Logo heeft niet bekend gemaakt wie die o, zo begeerde vrijgezelle hunk is waar de 13 'love-testants' om zullen strijden. Máár Buzzfeed weet te melden dat 'meerdere bronnen' in Hollywood zeggen dat het zou gaan om interieurontwerper Robert Sepúlveda Jr. En om daar even een beeld bij te krijgen, die ziet er zo uit:
 

En ook zo:

Bron: Buzzfeed / Coverbeeld: Lance Bass met zijn echtgenoot.