Mijn prins op het witte paard heb ik nog niet gevonden, maar dat betekent niet dat ik als Doornroosje rustig op bed ga liggen wachten tot hij zijn opwachting maakt. Ik geniet volop van mijn leven als vrijgezel. Stiekem hoop ik natuurlijk altijd dat de ware op een avond ineens komt opdagen, maar in de tussentijd vermaak ik me prima. Ergens doet mijn verkenningstocht me denken aan m’n favoriete appje van het moment: Pokémon GO. 

Al twee weken lang cruise ik door de stad om mijn Pokémon-verzameling van 150 stuks compleet te maken. De app is niet alleen leuk, sportief en nostalgisch, het is ook een soort Tinder én Grindr ineen. Ik heb via Pokémon GO in twee weken al meer mensen gesproken dan via alle verschillende datingsapps in mijn leven bij elkaar. Al zou dat ook kunnen liggen aan het feit dat ik die apps met andere intenties gebruikte dan de meeste hitsige homo’s. Ineens sta ik er bij stil hoeveel verschillende homo’s er eigenlijk rondzwerven. Welke homo kun en wil je vangen? En welke heb je al eens gevangen of weer losgelaten?

‘Ik zie mezelf al hysterisch langs de grachten rennen om die ene bijzondere homo te vangen’

Laatst noemde iemand me een slet omdat ik zo graag op jongens afstap en zo veel op stap ga. Is het sletterig als ik dat elk weekend doe? Voor mij voelt het niet verkeerd hoor. Mensen die het met deze opmerking eens zijn, begrijp ik niet zo goed. Ik ben jong, vrijgezel en mag hopelijk toch zelf bepalen wat ik doe met mijn vrije avond? Daarbij ga ik als vrijgezel toch niet elke keer preuts in een hoekje staan als ik een leuke jongen zie? Ik zie het meer als een ontwikkeling waarbij ik leer wat ik fijn en niet fijn vind.

Nu de EuroPride-weken zijn begonnen, ben ik veel in de stad te vinden. Ik kan vooral niet wachten op de beroemde, uitbundige Botenparade, waarbij iedereen de vrijheid viert om zichzelf te kunnen zijn, wat gelukkig ook kan en mag in Nederland! Het is een van de weinige momenten in het jaar waar alle verschillende homo’s op één plek te vangen zijn! Ik kan niet wachten om de komende weken weer vele boeiende, vrolijke, nieuwe mensen te leren kennen. Ik zie mezelf al hysterisch langs de Prinsengracht rennen om die ene bijzondere homo te vangen. 

Mijn tip aan jullie deze zomer: als je je over de gêne heen kunt zetten om in het openbaar op Pokémon te jagen, verzamel dan ook de moed om eens op een leuke jongen of meid af te stappen. Go catch them all en happy (safe) Pride allemaal!

Foto: Mgr. Madhatter