Het was een Nederlander, Maurice Beljaars, die eerder dit jaar een verzoek deed voor de nieuwe LHBT-emoji. 'Het gebeurt mij vrij vaak dat ik zo'n vlaggetje aan mijn tweet wil toevoegen bij dingen die te maken hebben met homo-emancipatie, zoals bijvoorbeeld bij de aanslagen in Orlando, maar die is er nog niet, dus gebruik ik altijd maar een gewoon regenboogje', legde hij toen uit. Het verzoek voor een nieuwe emoji was volgens Beljaars 'een heel werkje', maar dat was dus niet voor niets. In het besluit van Unicode wordt zijn verzoek specifiek benoemd.

Combineren
Het aanvragen van een nieuwe emoji was een behoorlijk werkje en ook het implementeren ervan blijkt niet zo simpel. Volgens Mark Davis van de Emoji Subcommittee (🙀) van Unicode is het toevoegen van een nieuwe emoji een 'langzaam proces'. Als oplossing komt de organisatie nu met het combineren van de witte vlag (🏳) en de regenboog (🌈). Zo onstaat zonder nieuw ontwerp een nieuw symbooltje, op dezelfde manier waarop de poppetjes van huidskleur veranderd kunnen worden. 

Zo wil Unicode een regenboogvlag maken

Vorige week werd bekend dat Unicode een voorstel heeft goedgekeurd waarin werd gevraagd meer vrouwen bij de beroepen af te beelden. 

Bron: Buzzfeed