(In)visible
Bijzonder is de speciale audiotour (In)visible, die je rondleidt langs de zichtbare en minder zichtbare LHBT-verhalen die in het Amsterdam Museum te zien (of verborgen) zijn. De rondleiding kent een speciale samensteller: politiewoordvoerder, Roze in Blauw Amsterdam-voorzitter én WIDM?-kandidaat Ellie Lust. Zij sprak de audiotour ook in, dus er is sprake van keiharde 'etherdiscipline'. 

Transmission
Verhalen van en over transgenders zijn te zien in de expositie 'Transmission'. Aan de hand van voorwerpen die zij zelf hebben meegebracht, worden persoonlijke verhalen over gender, erkenning, verlangen en trots verteld. Tijdens EuroPride worden er dagelijks 'stadsgesprekken' gevoerd over thema's in deze tentoonstelling. Elke dag van 14.00 tot 15.00 uur zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig om te praten over hun persoonlijke verhaal.

Rondleidingen
Amsterdammers van verschillende LHBTI-bewegingen hebben op uitnodiging van het Amsterdam Museum persoonlijke LHBTI-rondleidingen samengesteld. Zo wordt de geschiedenis van LHBT's in de collectie van het museum zichtbaarder. Deze rondleidingen zijn overigens gratis op het vertoon van een entreebewijs en beginnen om 13.00 uur bij de kassa.

#agfag
Kunstenaar JLDianthus maakte een multidisciplinair kunstproject dat in de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum te zien is. Samen met andere kunstenaars onderzocht JLDianthus gender, identiteit, seksualiteit en het lichaam.

Shakespeare Club
Om de verjaardagen van COC Nederland en COC Amsterdam te vieren, wordt de binnenplaats van het Amsterdam Museum omgetoverd tot Shakespeare Club. Dat was de schuilnaam waaronder het COC ooit werd opgericht. De club biedt een podium aan dj's, kunstenaars en initiatieven uit de Nederlandse LHBTI-vereniging. Het wordt het 'hart' van de EuroPride, waar je iedere dag van 11.00 tot 21.00 langs kunt komen om even bij te komen en te genieten van kunst. In het weekend is de Shakespeare Club zelfs open tot 23.00 uur.

Meer informatie over de EuroPride in het Amsterdam Museum vind je hier

Coverbeeld: Miep - Keizersgracht, 2010 (Milette Raats) uit Transmission