Volgens de onderzoekers zijn er verschillende verklaringen voor het verschil. Zo zouden lesbische vrouwen vaker clitoraal gestimuleerd worden dan heteroseksuele vrouwen en dat leidt vaker tot een hoogtepunt dan stimulatie met de penis. Bovendien blijkt dat lesbiennes langer de liefde bedrijven dan hetero's. Duurt een vrijpartij bij hetero's gemiddeld 35 minuten, bij twee vrouwen staat dat gemiddelde op 55.

Inventiever
Maar het ligt ook aan wat de vrouwen durven te zeggen in bed. Lesbische vrouwen zouden minder op hun mondje gevallen zijn als het aankomt op vertellen wat hun seksuele wensen zijn. Zeggen wat je lekker vindt, vergroot de kans op een hoogtepunt. Laatste punt: vrouwen zijn effectiever en inventiever dan mannen bij het bevredigen van een vrouw.

Fingerspitzengefühl
'Heteroseksuele seks is niet zo gunstig voor vrouwelijk seksueel plezier, omdat die seks voornamelijk is gericht op de penis in de vagina', legt psycholoog-seksuoloog Ellen Laan van het AMC uit in Het Parool. 'Vaginale stimulatie leidt minder vaak tot een orgasme dan clitorale stimulatie. En áls vaginale stimulatie al leidt tot een orgasme, dan komt dat vaker door stimulatie met de vingers dan met de penis. Met vingers kun je de achterkant van de clitoris stimuleren, met de penis gaat dat niet.'

Bron: Het Parool