‘Ons doel is een wereldwijd netwerk van LHBT-professionals om daarmee extra zakelijke kansen te creëren, talenten te ontwikkelen en partnerschappen vorm te geven, zowel lokaal als wereldwijd’, aldus Elad Mintzer, managing director van LGBTech. Daarnaast is er ruimte voor maatschappelijke projecten zoals scholarships voor transgenders en een netwerk van mentoren die onder meer ondernemers extra ondersteunen met advies en introducties.

Het netwerk heeft al zo'n tienduizend leden. LHBTech werkt samen met onder andere Google, Founder Fund, Microsoft en Intel. Maar ook met meer LHBT-gerichte technologiebedrijven, zoals Grindr. Joel Simkhai van dat bedrijf was een van de eerste leiders uit de (LHBT-)techwereld die bij het netwerk een lezing gaf.

Tech- en start-upindustrie
Tijdens EuroPride 2016 zal LGBTech Amsterdam haar eerste bijeenkomst hebben. LHBT’s werkzaam in de tech- en start-upindustrie uit Amsterdam en de rest van Nederland zijn welkom. De bijeenkomst bestaat uit een aantal pitches voor start-ups en een IT-gerelateerd inhoudelijke panel. 

Tijdens de bijkomst kunnen deelnemers hun netwerk verder uit te bouwen, nieuwe partnerschappen aan gaan en geïnspireerd raken om hun eigen bedrijf of carrière verder te ontwikkelen. De lancering vindt plaats op woensdag 3 augustus van 17.00 uur tot 20.00 uur bij WeWork Metropool aan de Weesperstraat in Amsterdam. Wie interesse heeft en onderdeel wil worden van dit wereldwijde netwerk kan zich hier aanmelden.