Voor Lucien Spee, directeur van de stichting Amsterdam Gay Pride, was het persoonlijk hoogtepunt al vroeg op de dag. Hij trad voor een groot publiek in het huwelijk met zijn man, die hij vorig jaar tijdens Curaçao Pride heeft leren kennen.

Pride Walk
Aan het begin van de avond trokken de feestvierders en masse van het Vondelpark naar de Dam. De Pride Walk, die normaal van het Mercatorplein naar de Westermarkt loopt, trok een enorm aantal deelnemers. Van het park tot het plein stond het vol met mensen, die meeliepen onder het motto 'March for those who can't'. Aangekomen op de Dam stroomde het plein vol voor optredens van onder anderen dj's Don Diablo en Gregor Salto en Sharon Doorson. De EuroPride werd geopend met vuurwerk vanaf het Krasnapolsky-hotel.

Afscheid
Tijdens haar speech kondigde Irene Hemelaar haar afscheid van de stichting Amsterdam Gay Pride aan. Hemelaar, directeur LHBTI-emancipatie bij de Pride, heeft zich jarenlang voor de organisatie van de Amsterdamse Pride ingezet en was ook betrokken bij het binnenhalen van de EuroPride. Haar gewoonte om met iedereen selfies te maken, werd kracht bijgezet door een selfie te maken met het hele Roze Zaterdag-publiek.

Op de Dam in Amsterdam kregen de wethouders van Oss en 's-Hertogenbosch afgelopen zaterdag de roze sleutel van Roze Zaterdag overhandigd.Den Bosch, Oss en Gouda
Na de speeches was het tijd voor de Amsterdamse loco-burgemeester Simone Kukenheim om de sleutels van de Roze Stad over te dragen aan de gemeenten die het volgend jaar mogen doen: Den Bosch en Oss. De steden presenteerden zich met 'levende mascotte' Strangée. Ook werd bekendgemaakt waar het Roze Zaterdag-circus in 2018 neerstrijkt: Gouda. Burgemeester Schoenmaker van die stad: 'Het is fantastisch dat Roze Zaterdag in 2018 in Gouda plaatsvindt. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft er veel werk van gemaakt om Gouda op de kaart te zetten en dat is niet onopgemerkt gebleven bij het bestuur van de Roze Zaterdagen Nederland. Wij gaan er in Gouda een mooi evenement van maken.' 

Coverbeeld: Facebook Pride Amsterdam