Het lekkere weer zal zeker een rol hebben gespeeld in het succes van de dag. Vooral na werktijd stroomde de stad vol. Tussen alle kermisattracties door, stonden de pleinen en straten van de Brabantse straat vol hossende mensen. Hoewel er van tevoren veel vragen binnenkwamen bij de organisatie van de dag over de veiligheid van het evenement, lijkt dit niet veel mensen te hebben weerhouden. 'We zijn goed voorbereid,' vertelde Erik de Ridder, Kermiswethouder van de gemeente Tilburg aan Omroep Brabant, 'maar we kunnen niet zeggen welke maatregelen we hebben genomen.'

Meer dan één label
Bezoekers van de Roze Maandag werden flink ondergeplakt. Niet alleen met Gay.nl-stickers, maar ook met allerlei labels. De organisatie wilde daarmee zeggen dat iedereen meer is dan één label. Ook keerde de Roze Karavaan na een jaar afwezigheid terug. De stoet liep, onder een hoop kabaal, vanaf het station van Tilburg de stad in. Op de heuvelring werd in Zino voor de eerste keer het feest F*ck iT georganiseerd.

Holy Pink
Feestvierders die even genoeg hadden van de traditionele kermismuziek, konden zich terugtrekken in de Muzentuin bij de kunstacademie van Tilburg. Het gratis Holy Pink-festival dat daar werd gehouden was ook druk bezocht.

Bron: Omroep Brabant