'COC Limburg kent verschillende lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders, die bewust rooms-katholiek zijn', schrijft de organisatie. 'De paus zei onlangs: "Degenen die blijk geven van een homoseksuele oriëntatie moeten de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben om Gods wil in hun leven te kunnen begrijpen en die ten volle te kunnen uitvoeren." Hierbij roept hij in feite op, om aan de basis actief te zijn. Daarom neemt COC Limburg dit initiatief. Als de officiële kerk geen regenboogvlag plaatst, doen wij het zelf, waardig met regenboog-kaarsen.'

De actie van COC Limburg begint op vrijdag 29 juli om 17.00 uur in de Basiliek Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee in Maastricht. Omdat het onmogelijk is alle Mariakapellen in de provincie van een regenboogkaars te voorzien, plaatst de organisatie er symbolisch 55, evenveel als er kralen aan een rozenkrans zitten, verspreid over Limburg. Iedereen is welkom om bij het neerzetten van de regenboogkaarsen aanwezig te zijn.

Vlaggenactie
Rondom EuroPride zijn alle geloofshuizen in Amsterdam opgeroepen een regenboogvlag te hijsen. Veel kerken gaven hieraan wel gehoor.

Coverbeeld: Flickr - CC - Grace T.