Glorix Plee Pride

Glorix speelt handig in op de klachten van omwonenden vorig jaar dat wildplassende feestvierders en overlopende urinoirs tot overlast leidden. Ze bieden 20 bewoners langs de route een toilletjuffrouw voor een dag. Het bedrijf versiert het kleinste kamertje en zorgt ervoor dat de wc aan het eind van de dag weer sprankelend wordt opgeleverd. De opbrengst is vervolgens voor de bewoner, maar Glorix doet ook de suggestie om het te doneren aan een hygiëneproject van Unicef.

Tony's Gay Bar
De lekkere chocolade van Tony's ziet er nog net iets aantrekkelijker uit in deze regenboogverpakking. De Gay Bar is verkrijgbaar in vijf winkels rondom de Dam, maar je kunt 'm ook online bestellen (ook in batches van 500 stuks, waar wacht je nog op?).


Albert Heijn to gay
Ook dit jaar zijn de filialen van AH To Go in de binnenstad van Amsterdam omgetoverd tot AH to gay. De supermarkt verkoopt koffie in speciale pride-bekers. Van de opbrengst gaat 1 euro naar de schoonmaak van de stad na de parade.


Rookworst <3 rookworst en tompouce <3 tompouce
Dit was natuurlijk een gouden greep van de Hema eind vorige week. De limited edition T-shirts met twee rookworsten en twee tompoucen waren binnen no time uitverkocht. Op Roze Zaterdag in het Vondelpark in Amsterdam was dit zeker weten het meest gedragen kledingstuk. Bovendien kregen ze gratis promotie uit onverwachte hoek, toen het Reformatorisch Dagblad schreeft dat 'fatsoenlijke Nederlanders' de shirts 'smakeloos' vonden. There is no such thing as bad publicity!


Aan een stukje Pride likken
PostNL viert EuroPride met het uitbrengen van een bijzondere set postzegels. Mocht je je ouders nog een kaartje willen sturen uit Amsterdam, is dit natuurlijk wat je erop plakt. Daarna kan je 'm meteen op de bus doen in een roze brievenbus, want ook die heeft PostNL lekker versierd.

Roze Stroom
Energiebedrijf Nuon pakt deze pride uit. Met hun LHBT-netwerk Roze Stroom waren ze uitgebreid aanwezig op Roze Zaterdag. Hun slogan: het maakt niet uit hoe je geaard bent.

We zitten pas in de eerste week van EuroPride, dus er zullen ongetwijfeld nog meer leuke inhakers verschijnen. Heb je een leuke gespot? Laat het ons weten!