Het concert vond afgelopen zondag van 21.00 tot 23.00 uur plaats op de Dam. Afgewisseld met muzikale optredens van onder meer Conchita Wurst, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Shirma Rouse en Og3ne, waren er speeches en een 'catwalk of pride' waarbij bekende gezichten uit de Nederlandse LHBT-beweging in de spotlight werden gezet. De Avrotros besloot echter alleen de muzikale optredens uit te zenden in de uitzending die een uur duurde. Tot woede van Mayday en andere social-mediagebruikers.

Muziekfeest op het plein
'Avrotros heeft niets gedaan voor onze emancipatie en de hele boodschap en doel is verloren gegaan', schrijft Mayday op Facebook. 'Maar voor mij geeft het aan dat zelfs bij de Avrotros nog heel hard gewerkt moet worden.' Ook andere betrokkenen bij het spektakel reageerden teleurgesteld. 'Heb ik nou serieus net naar een Muziekfeest op het plein zonder Jan Smit zitten kijken, Avrotros? Waar was de boodschap?' schrijft dragqueen Dusty Gerstanowitz op Facebook.

Muziekregistratie
In een reactie aan AT5 laat de omroep weten dat er in overleg met EuroPride is besloten alleen een muziekregistratie te maken van het concert op de Dam. 'Bij de Canal Parade is meer ruimte voor interviews en gesprekken.'

Bron: AT5 / Coverbeeld: Facebook Pride Amsterdam