Opening Transpride
Op zaterdag 30 juli om 17:00 uur wordt de TransPride officieel geopend in het Manor Hotel op de Linnaeusstraat. Agnes Geneva is aanwezig om het TransPride Anthem te zingen en zangeres Merel Moistra en celebrity Louisa geven ook een optreden. Wethouder Simone Kukenheim zal de Verklaring van Dordrecht ondertekenen, waarmee de stad Amsterdam zich toelegt op het verbeteren van de positie van transgender personen.

European Bisexual Conference 
Het European Bisexual Conference (EuroBiCon) brengt biseksuele mensen en hun medestanders van over heel Europa samen om hun ideeën uit te wisselen. Maar er is ook tijd voor feest: op zaterdag 30 juli is er een EuroBiCon-party in de Mezrab op de Veemkade in Amsterdam. 

Luna Lunettes SeniorPride Singalong
Dit is al menig pride een klassieker: in Café 't Mandje op de Zeedijk organiseert Luna Lunettes een sing-along met heel veel 'Amsterdamse gezelligheid'. Met je 65-pluspas krijg je het eerste drankje van het huis en korting op de rest. O, en tip: het is een klein café, dus kom op tijd.

10 jaar Danserette
Geen experimentele trip-hop, dance, trance of minimal. De Danserette draait al tien jaar succesvol door op heerlijke roze hitjes. Dat wordt gevierd met een extra grote editie op 30 juli in Paradiso. ‘Bij ons gaat Donna Summer naadloos over in Beyoncé.’ Feest!

Dykes On Bikes
Zondag om 10.00 uur verzamelen alle vrouwelijke motormuizen van Dykes on Bikes zich bij de Total op het Stadionplein. Vanaf daar maken ze een mooie tocht door Noord-Holland van zo'n 150 kilometer. Omdat ze lekker op kleine weggetjes blijven, kunnen ook onervaren motorrijders mee. Vroem, vroem.

Milkshake
Joehoe! Hier is bijna iedereen te vinden dit weekend. Het Westerpark wordt omgetoverd tot een magisch festivalterrein waar alles kan en alles mag. Omdat Milkshake vijf jaar bestaat is alles groter: twee dagen, twintig stages en tweehonderd artiesten. Bekende namen in de line-up zijn onder andere de Nederlandse Willie Wartaal, Mason en Zanillya, de Amerikaanse Mykki Blanco, Amanda Lepore, Le1f en Lady Bunny en de Canadese Peaches en Tiga. De állerlaatste kaartjes kun je hier scoren.

De School Gay Weekend
De hipste club van Amsterdam sluit ook aan bij EuroPride. Wie er precies komen optreden, is nog een beetje vaag, maar dat hoort bij een tent met een dergelijk allure. De dj's worden in elk geval op de dag zelf bekend. Het feestje begint om 23.00 uur en gaat door tot de vroege, vroege uurtjes, dus ga hier lekker afterpartyen!

Zelf door het programma bladeren? Je vindt alle EuroPride-evenementen in onze Guide.