Het slachtoffer Richard van der Heide werd eerst door een man geduwd, waarna vrienden van de eerste dader hem sloegen en schopten. Hij raakte bewusteloos. Ook werd zijn telefoon gestolen. Hij moest zaterdag bijna de hele dag in het ziekenhuis blijven met onder meer een hersenschudding en een blauw oog. Het slachtoffer is verbolgen over het optreden van de politie: 'Ik vertelde een agent wat er was gebeurd en wees hem de daders aan. Die stonden nog voor het café. Maar de agent zei dat hij niets kon doen. Hij had de daders meteen kunnen oppakken', vertelt hij aan RTV Noord.

Gebroken hart
De moeder van Richard reageerde geschokt op Facebook. 'Mijn hart breekt vanwege dit zinloze geweld omdat mijn zoon anders geaard is.' Ook zij begrijpt het optreden van de politie niet.

Uitgaansgeweld
De politie Noord-Nederland is echter een andere mening aangedaan dan Van der Heide. Op hun website schrijven ze dat niet de onbekende man, maar hij de eerste klap uitdeelde. 'Het gaat hier wellicht eerder - en onderzoek zal dat moeten uitwijzen - om uitgaansgeweld zoals dat wel vaker voorkomt in het uitgaanscentrum van een grote stad', zegt de politie tegen het Dagblad van het Noorden. Beide partijen doen vandaag aangifte in deze zaak.

Bron: Dagblad van het Noorden / Flickr - CC - Hugo