RuPaul's Drag Race: Als je dit programma nog niet kent, heb je toch wel een beetje onder een steen geleefd. RPDR is één derde ‘America’s Next Top Model’, één derde Project Runway en voor de rest gewoon legendarisch. Onder het kritische toeziend oog van ‘mama Ru’ strijdt ieder seizoen ongeveer een dozijn dragqueens om de titel America’s Next Drag Superstar!

Grace and Frankie: Grace and Frankie zijn met pensioen, maar hun wereld staat ineens op zijn kop als hun echtgenoten beiden uit de kast komen. De deftige Grace en de excentrieke Frankie zijn verre van vrienden, maar als hun echtgenoten verliefd op elkaar worden, ontstaat tussen hen ook een hechte vriendschap.

Orange is the New Black: Piper krijgt 15 maanden cel voor het smokkelen van drugs voor haar ex Alex Vause. In de vrouwengevangenis krijgt ze te maken met lesbisch drama, liefde, humor en spanning. Mocht je je na een paar afleveringen beginnen te ergeren aan de nogal bevoorrechte Piper – we sure did – geen probleem, na verloop van tijd is ze nauwelijks nog de hoofdpersoon van deze heerlijke serie.

Unbreakable Kimmy Schmidt: Nadat ze 15 jaar samen met een handjevol vrouwen gevangen is gehouden door een religieuze fanaat, moet spring-in-‘t-veld Kimmy opnieuw de wereld te ontdekken. Gelukkig krijgt ze hulp van huisgenoot/mislukte musicalster Titus Andromedon en haar hippy huisbazin. 

EastSiders: In deze komedie vraagt Cal zijn vrienden om hulp wanneer hij ontdekt dat zijn partner Thom hem bedriegt. De relatie tussen hen loopt stuk. Dat het net op de dag van de Maya-Apocalyps gebeurt zal wellicht toeval zijn.

Gay de Film: Het comfortabele leven van Max en Pascal, een succesvol Nederlands stel, wordt op zijn kop gezet als Max vreemdgaat met een Amerikaanse fotograaf. Guilty pleasure, deze film. Wie een kwalitatief staaltje cinema verwacht kan beter even doorzappen.

SpartacusEen serie waarin legers belachelijk gespierde, ingeoliede mannen het grootste deel van de tijd nagenoeg naakt door het scherm paraderen en elkaar naar de troon proberen te steken. Van de makers van Xena. Need we say more? We need not say more.

4th Man Out: Een jonge mecanicien komt uit de kast bij zijn hetero vrienden. Wanneer die eenmaal aan het idee gewend zijn, maken ze het hun missie om de juiste man voor hem te vinden.

Weekend: Dit drama richt zich op de relatie tussen twee homoseksuele mannen die overwegen een gepassioneerde onenightstand te veranderen in een meer betekenisvolle relatie. Van de regisseur van het fijne Looking, waar helaas al na twee seizoenen een einde aan kwam. 

Bridegroom: Een emotionele reis van Shane en Tom, twee jonge mannen in een liefdevolle relatie die tragisch wordt afgebroken. De eigentijdse documentaire vertelt het verhaal van Shane Bitney Crone die wettelijk gezien volledig onbeschermd is als zijn levenspartner, onverwacht sterft. 

Modern Family: Hoewel Mitch en Cam – het gaystel uit deze sitcom – af en toe wordt verweten stereotypes te bevestigen, worden deze op andere punten in de serie juist kritisch aan de kaak gesteld. Daarbij lachen we ons ieder seizoen kapot om deze mannen en de rest van hun knettergekke familie. (Stereo)typisch bingewatchmateriaal dit.