Flirten tijdens de botenparade?
Parship vroeg gay singles naar hun hypothetische partner tijdens pride. Dit is wat ze zouden doen als hun partner zou flirten met een ander tijdens de Botenparade: 29 procent zou de flirt verstoren (tegenover 34 procent van de hetero's), 28 procent zou niets zeggen en stilletjes meegluren van achter de zonnebril (bij hetero's gaat 26 procent voor deze optie), 30 procent gunt de ander een pleziertje (dit vindt 27 procent van de hetero's) en 13 procent zou zelf lekker een potje staan flirten met een uitgedoste single (dit is precies hetzelfde onder hetero's). 

Seksualiteit (heel) belangrijk
De verschillen met hetero's zijn op andere punten ook niet zo verschillend. Zo vindt 80 procent van de gay singles een goed seksleven (heel) belangrijk, tegenover 83 procent bij de hetero's. Voor 1 op de 5 is een spannend seksleven minder belangrijk. Bij hetero's is dat 17 procent. 'Grappig, maar niet per se heel verbazend om te zien dat deze verschillen zo miniem zijn', concludeert Martijn Kamphorst, hoofdredacteur van Gay.nl. 'Waar Gay Pride natuurlijk vooral om draait is laten zien dat iedereen vrij moet zijn om zelf te bepalen met wie zij hun lakens willen delen en van wat voor relatie ze gelukkig worden.'

Absolute trouw
Voor 41 procent van de Nederlandse gay singles is een onenightstand of hevige zoenpartij tijdens de botenparade uit den boze voor hun potentiële partner: zij eisen absolute trouw van hun partner. Gays zijn daarmee iets toleranter dan hetero's, aangezien 59 procent van hen deze mening deelt. Het onderzoek van Parship werd gedaan onder 2.747 gay leden van Parship Nederland.

Coverbeeld: Flickr - CC - Björn Söderqvist