Love Swim
Dappere pride-vierders duiken vanmiddag tijdens de Love Swim het water van de Amstel in. Er is een sprint van 50 meter, een triatlon en afstanden van 250, 500 en 1000 meter. Het water is vandaag 21 graden, dus prima te doen. Toch geen zin om een nat pak te halen? Je kunt natuurlijk ook leuk kijken vanaf een van de Amstelbruggen.Drag Olympics
Vanavond worden de Olympische Spelen in Rio geopend, maar eerst laat de drag royalty van Amsterdam zien hoe het moet tijdens de European Drag Olympics op het Homomonument. Onder leiding van Jennifer Hopelezz strijden de dames in sporten als handtaswerpen, de stilettorun en bitch volleybal. Inschrijven kan vanaf 17.00 uur, maar er is maar ruimte voor 30 queens en kings. Noodvisagistes staan paraat voor een eventuele snelle patch-up.

Prik Straatfeest
Gaybar Prik bestaat 10 jaar en organiseert deze Pride voor het eerst een straatfeest, op vrijdag én zaterdag. De hele Spuistraat is afgezet en het domein van Pride-vierders. Ook handig: dit is heel makkelijk te lopen vanaf de Drag Olympics.

Canal Parade
De eerste zaterdag van augustus is al sinds 1996 de dag van de Canal Parade: de megagrote en drukke parade op het water die veel mensen verwarren met de Pride zelf. You know the drill: vroeg komen wil je van de boten genieten, want de Prinsengracht en de Amstel lopen al heel snel vol. Bij de Noordermarkt, het Amstelveld en de Stopera heb je wat meer ruimte en wat entertainment langs de kant. Lees hier onze gids voor de boten.

Gay.nl Pride Party by Totally
Vanaf 15.00 uur hosten wij de Main Party op het Rembrandtplein. Ben je uitgekeken op de parade en toe aan een lekker drankje? Kom dan hierheen. De line-up is bovendien fantastisch (o.a. Sjeazy Pearl, Shermanology, Jody Bernal en Faya zijn van de partij) en we gaan door tot middernacht!

F*cking Pop Queers
Inmiddels een klassieker op de zaterdag van de Canal Parade: F*cking Pop Queers XL. Ze vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum en pakken dus flink uit. Uiteraard is er weer een extravagant thema: Wizard Kings, Dragon Queens, Noble Knights and Beautiful Princesses. Plaats dus vast even een bestelling bij je plaatselijke feestwinkel.

Funhouse
Tijdens EuroPride is alles groter, zo ook FunHouse. Het feest op zaterdag 6 augustus is allesbehalve een reguliere editie. Vier verschillende locaties in het Westerpark worden onderling met elkaar verbonden, waardoor de grootste editie van het stomende feest ontstaat.

Bear Necessity
Ook berenfeest Bear Necessity is groter dan ooit. Duizenden harige hunks, bears, musclebears en fans verzamelen zich in Club Air. Op zoek naar ruw en mannelijk? Zoek niet verder.

Rosario
Sinds een paar jaar vindt er in het Blauwe Theehuis in het Vondelpark een onofficiële closing party plaats. Rosario is zondag het tropisch tuinfeestje (neem je zwemkleding mee!) voor iedereen die even genoeg heeft van de mensenmassa's in het stadscentrum.

Slotfeest
EuroPride-ambassadeur Diva MayDay presenteert zondag op het Rembrandtplein het officiële sluitingsfeest. Verwacht een knallende line-up met namen als Eurovisiedeelneemsters Conchita Wurst, Barei en Kate Ryan. Ook is er Hollandse glorie met onder anderen Imca Marina, Ria Valk en Sandra Reemer. Dit feest begint om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Geniet van het laatste Pride-weekend iedereen!