Vol programma
Woensdag is het officiële begin, met bijvoorbeeld het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) verspreid over de stad. Dit jaar staat dit kunstfestival in het teken van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ook is er op woensdag bingo én karaoke. Donderdag beginnen de feesten met de Midsummer Party. Dit gratis feest vindt plaats bij het Roze Huis op de Draakplaats. Op vrijdag begint het feesten vroeg. Om 15.00 uur is er een speciale pride-editie van Padam op het Theaterplein.

Net als bij Amsterdam Pride is de paradedag het hoogtepunt. De parade trekt vanaf 14.00 uur over de boulevard langs de Schelde en eindigt op het Steenplein, waar dan het gratis Wave Festival begint. 's Nachts is de officiële main party Extravaganza in Café d'Anvers echt een aanrader. Dj-tweeling Doppelgang draait en bekende Britse drag-dj Jodie Harsh is ook van de partij!

© Wouter van DijkeZondag is het afsluitfeest op de Antwerpse Grote Markt. Daar treden Eurovisie-legendes Dana International en Sandra Kim op. Hoef je maandag niet te werken? Dan plak je er gewoon nóg een pride-dag aanvast. De Belgen zijn namelijk vrij op 15 augustus (wegens Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart) en hebben daarom besloten een brakke brunch voor iedereen te organiseren.

NS International
Het is bovendien ontzettend gemakkelijk om met de trein naar Antwerpen te gaan. Vanuit de Randstad ben je er zo met de rechtstreekse trein van NS International. Vanaf Antwerpen Centraal sta je zo met je snoet vooraan bij de parade of lekker te dansen bij het Wave Festival op het Steenplein.

Bekijk onze uitgaansguide voor een volledig overzicht van alle Antwerp Pride-evenementen. 

Coverbeeld: Conchita Wurst tijdens de vorige Antwerp Pride - © Tjap Pintoe