Onethisch
Vorige week publiceerde Hines een onethisch stuk waarin hij Grindr gebruikte om uit te vinden hoeveel olympische atleten het bed met andere mannen deelden. Hij publiceerde niet de namen van de atleten waarmee hij contact had, maar aan de hand van specifieke details in zijn artikel viel met zo goed als zeker te deduceren over wie hij schreef. Een aantal van die atleten komt uit landen waar homoseksualiteit nog verre van geaccepteerd is of zelfs strafbaar. Daarmee bracht het artikel hen direct in gevaar. 

Excuses
Het artikel kon rekenen op een storm aan negatieve reacties en uiteindelijk voelde The Daily Beast zich gedwongen excuses aan te bieden en het artikel offline te halen.

Teruggeroepen
Website Outsports laat nu weten dat het IOC hen heeft medegedeeld Hines te hebben teruggeroepen. Hines heeft nog niet bevestigd Rio te hebben verlaten, al heeft hij sinds het beruchte artikel van 9 augustus niets meer gepubliceerd. 

Petitie
Op Change.org loopt momenteel een petitie waarin het IOC wordt opgeroepen de accreditatie van Hines en The Daily Beast in te trekken. Bijna 10,000 mensen hebben de petitie inmiddels ondertekend.