De A-, B- en C-junioren van onder andere Zeelandia, FC Dauwendaele, JVOZ, S.V. Walcheren, V.V. Oostkapelle, V.V. Kloetinge en SSV'65 doen aan de actie mee. Andere verenigingen worden nu opgeroepen zich ook aan te sluiten. En in verschillende gemeentes besteedt buurtsportwerk aandacht aan het thema seksuele diversiteit.

De regenboogballenactie is tot stand gekomen door een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen en het antidiscriminiatiebureau Zeeland, LHBT Netwerk Zeeland, Sense Zeeland, SportZeeland en de Alliantie Gelijkspelen. Voor de gemeente is het slecht één onderdeel van een programma om ook in de sportwereld de acceptatie van homoseksualiteit te vergroten.

In het najaar zullen zij een follow-up geven aan de actie. Zo komt er een bijeenkomst voor coaches en trainers en zullen vrijwilligers middels cursussen worden opgeleid tot vertrouwenscontactpersonen.

Regenboogveters
Het is niet de eerste keer dat er regenboogkleuren op een Nederlands voetbalveld te zien zijn. Eerder dit jaar droegen profspelers van Excelsior gekleurde veters tijdens hun wedstrijd tegen sc Heerenveen. 'Sporten en voetballen is voor iedereen en daarom hopen wij op deze manier ons steentje bij te dragen aan de acceptatie van homoseksualiteit in de voetbalwereld.’