Uiteindelijk kon een collegaboer Berties boerderij tijdelijk overnemen, waardoor het grote avontuur kon beginnen. 'Ik ben er gewoon redelijk blind in gegaan', vertelt de Zeeuwse boerin die in BZV haar vriendin Esther vond. 'Ik dacht: ik moet fit zijn, vuur kunnen stoken, handig als ik weet wat eetbaar – en niet. Ik ben vooral gaan sporten.'

Boer vindt vrouw
Bertie ging eerder dit jaar na een korte relatiebreuk samenwonen met Esther.'We hadden echt even een time-out nodig', vertelde ze destijds aan het AD. 'Na de laatste BZV-uitzending met alle drukte eromheen verlangde ik erg naar een normaal bestaan, maar dat bleek op dat moment niet mogelijk. Het bleef druk! Als ik te veel prikkels van buitenaf krijg, sla ik op tilt en heb ik rust nodig. Dus heb ik een paar weken alleen op het land gewerkt en Esther had ook zo haar dingen.' Esther was gelijk enthousiast toen ze voor het RTL-programma werd gevraagd en heeft haar Bertie gesteund in de aanloop naar de overlevingstocht.

Koos van Plateringen
Bertie is niet de enige LHBT-kandidaat in het komend seizoen. Ook Koos van Plateringen, presentator van Shownieuws op SBS6, gaat het tropisch avontuur aan. De andere kandidaten zijn onder anderen actrice Elle van Rijn, model Chloe Leenheer, vlogger Anna Nooshin, presentator Lex Uiting, Miss Nederland Jessie Jazz Vuijks, rapper Kraantje Pappie en GTST-acteur Bartho Braat.

Bron: RTL Boulevard