Bij de homofobe moordpartij in Pulse vielen 49 dodelijke slachtoffers en raakten 53 bezoekers gewond. Alle medische behandelingen tellen in totaal op tot een eindbedrag van zo'n 5,5 miljoen dollar. Veel slachtoffers van de aanslag hadden geen zorgverzekering en dreigden dus ook in financieel opzicht het onderspit te delven. Deze week liet Orlando Health weten dat de 53 patiënten niet zelf voor de kosten van hun behandeling hoeven op te draaien.

'Liefde verder spreiden'
‘De schietpartij in Pulse was een verschrikkelijke tragedie voor de slachtoffers, hun families en onze gemeenschap als geheel’, aldus David Strong, directeur van Orlando Health. ‘Tijdens deze moeilijke tijd hebben vele organisaties, individuen en liefdadigheidsinstellingen steun aangeboden aan Orlando Health. Dit is onze manier om die liefde verder te verspreiden.’

Heal Orlando
In de nasleep van de tragedie in Orlando is er veel gedoneerd aan een speciaal fonds voor de slachtoffers. 49 celebrity's riepen in een emotioneel filmpje op om aan het Heal Orlando-fonds te geven.

Bron: Gay Times / Coverbeeld: Flickr - CC - Daniel Ruyter