Shelter (2007)
Een explosie van passie, aantrekkingskracht en genegenheid. De mannen kunnen geen genoeg krijgen van elkaar. En wij trouwens ook niet van deze scène. 

Brokeback Mountain (2005)
Misschien wel de bekendste queerfilm aller tijden, over twee cowboys die verliefd worden tegen het decor van conservatief Amerika in de jaren zestig. Mainstream of niet, de reünie-scène, waarin Ennis (Heath Ledger) en Jack (Jake Gyllenhaal) elkaar na vier jaar weer in de armen sluiten, is wat ons betreft een van de meest hartstochtelijke en vertederende liefdesfragmenten ooit.

 

Happy Together (1997)
De intieme opening van dit kunstwerkje laat zien hoe destructief en tegelijkertijd onweerstaanbaar de relatie van de hoofdpersonen is. Het groezelig zwart-wit komt de intensiteit van het fragment alleen maar ten goede. 

Do Começo ao Fim (2009)
Francisco en Thomas zijn Braziliaanse halfbroers die al van jongs af aan beste vrienden zijn. Die onschuldige vriendschap groeit uit tot seksuele aantrekkingskracht. Deze hele productie is ontzettend zwoel, maar een van de meest sexy scènes, is misschien wel dit fragment.

Lillies (1996)
Een knaller van een queerfilm, eentje die we in deze reeks zeker nog gaan behandelen. Het nineties-drama Lillies AKA Les Feluettes verhaalt over twee verliefde toneelspelers in een gevangenis in de jaren vijftig. Een van de eerste fragmenten is ook meteen ons favoriete moment. 

Beautiful Thing (1996)
Wanneer Ste weer eens een pak rammel heeft gekregen van zijn vader, mag hij van Jamies moeder blijven logeren. Een zwoele massage met Peppermint Foot Lotion wakkert de vlam tussen de twee jongens aan. Een hele generatie homo’s zou nooit meer op dezelfde manier naar een flesje Peppermint Foot Lotion van de Body Shop kijken.

Wat is jouw favoriete liefdesscène? Vul het lijstje aan!