1. Sleep Cycle 
Slaap is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Sleep Cycle registreert je slaappatroon en probeert je op het meest ideale moment te wekken. Gewekt worden tijdens de verkeerde slaapfase is namelijk geen pretje. Je stelt in hoe laat je uiterlijk wakker wilt worden en Sleep Cycle bepaalt in het halfuur dat daaraan voorafgaat wanneer je het best wakker kunt worden gemaakt. Dat gebeurt aan de hand van een subtiel muziekje. Ideale app, want een goed begin is het halve werk!

Download de app via de Appstore of via Google Play.

2. Nike Running 
Hardloopapps zijn er in overvloed, maar Running van Nike is toch wel een favorietje. Bij het lopen kun je kiezen voor een basic run of een doel. Stel in hoe ver, hoe lang of hoe snel je wilt lopen en go! Je kunt zowel buiten als binnen op de loopband gebruik maken van deze app. Tijdens je run krijg je feedback over je afstand, snelheid en tijd. Leuke extra's: je kunt je vrienden uitdagen om te kijken wie het verst loopt en aan het einde van je run kun je een overzicht delen via social media. Je kunt er in de app ook voor kiezen je te laten aanmoedigen via social media. Bij elke like krijg je gejuich te horen!

Download de app via de Appstore of via Google Play.

3. Aqualert 
Veel mensen vinden het lastig om voldoende te drinken gedurende de dag. Op het moment dat je lichaam aangeeft dat je dorst hebt, ben je eigenlijk al te laat. Daarnaast zijn er genoeg mensen die helemaal geen dorst krijgen, ondanks dat ze te weinig drinken. De app Aqualert maakt het een stuk gemakkelijker om voldoende te drinken. Je voert je gegevens in (gewicht, geslacht, activiteit) en de app berekent hoeveel jij moet drinken. Je kunt zelf invoeren wanneer je iets gedronken hebt en de app houdt het dagtotaal bij. De app geeft zelf ook regelmatig een reminder dat je moet gaan drinken. Ideaal voor diegenen die vaak vergeten om hun flesje water te pakken. Kom maar op met die 2 liter!

Download de app in de Appstore of via Google Play.

4. Calm
We leven in een stressvolle maatschappij. Steeds meer mensen lopen tegen een burn-out aan of ervaren continu spanning. Dagelijks een momentje voor jezelf kan je helpen deze klachten te verminderen. In de app Calm kun je zelf kiezen voor een programma gefocust op jouw doel. Bijvoorbeeld stressmanagement, beter slapen, omgaan met angst of beter focussen. Daarnaast kun je een losse meditatie doen waarbij je begeleid wordt of je kunt met de ontspannende achtergrondgeluiden een zelfstandige meditatie uitvoeren. Dit appje helpt je om weer helemaal zen te worden.

Download de app via de Appstore of via Google Play.

5. FIT. app 
Deze app bestaat eigenlijk uit twee verschillende apps: Food en FIT. In de app Food kun je gemakkelijk je voeding bijhouden. Door handmatig in te voeren wat je gegeten hebt, of door de barcode te scannen. De app laat jou weten of je aan je behoeften komt qua energie en macronutriënten. Je eetplan kun je zelf opstellen of laten opstellen door een van de coaches die regelmatig met je meekijken. Dé manier om inzicht te krijgen in je eetpatroon. De verbrande calorieën door extra inspanning worden meeberekend in je dagelijks advies. Deze calorieën worden berekend in de FIT. app, waarin je je workouts kunt bijhouden. Kies een van onze workouts of stel zelf een training op. De app laat visueel de correcte uitvoering van de oefening zien en geeft aan hoeveel sets en reps je moet doen. De FIT. app combineert voeding en bewegen en is dé app om je te helpen gezonder te leven. Nog wat extra hulp nodig? Bekijk hier de online coaching mogelijkheden. Of wil je alleen de FIT. App?

De FIT. Methode 
Op zoek naar een stappenplan dat jou helpt met het opbouwen van spieren, slanker worden en ervoor zorgt dat je dat droomlichaam bereikt? 

De FIT. Methode leert je niet alleen alles over fitness, voeding en rust, maar voorziet je van een exact stappenplan, zodat jij precies weet wat je moet gaan doen om jouw droomlichaam te bereiken! 

Het boek is niet alleen voor beginners, maar ook voor gevorderden en zelfs pro’s! Waar wacht je dus nog op? Tijd om aan de slag te gaan!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FIT.nl.