Nationale Coming-Outdag wordt landelijk ondersteund door het kabinet en draait om de sociale acceptatie van de gehele LHBTI-gemeenschap in Nederland. De dag wordt onder andere zichtbaar gemaakt door provincies en gemeenten die de regenboogvlag uithangen op 11 oktober. In 2015 deden meer dan 80 gemeenten mee aan dit gebaar. 

Open brief
Met zijn brief hoopt Van den Nieuwenhuijzen te bereiken dat dit aantal op 11 oktober 2016 minimaal verdubbelt: ‘Door de regenboogvlag uit te hangen op Coming-Outdag onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap en laat de overheid zien dat zij er voor alle burgers op dezelfde manier is’, aldus Van den Nieuwenhuijzen in de brief.

De volledige brief is hier te lezen. 

Regenboogvlag
De regenboogvlag staat voor de trots en diversiteit van de LHBTI-gemeenschap en wordt sinds 1979 in haar huidige vorm (6 strepen) gebruikt. Sinds de jaren negentig vormt de regenboogvlag ook in Europa het trotse symbool van de LHBTI-gemeenschap. 

Mister Gay Netherlands
Tom van den Nieuwenhuijzen werd op 25 september 2015 verkozen tot Mister Gay Netherlands tijdens een finaleshow in club Panama te Amsterdam. Als titelhouder vormt hij een voorbeeld en vertegenwoordiger voor de gehele Nederlandse LHBTI-gemeenschap. De verkiezing is een initiatief van Gay.nl.

Coverbeeld: Stefan Ammerlaan Photography