Gay voetballers
Wereldwijd zijn er momenteel maar twee profvoetballers open over hun voorkeur voor mannen: de Amerikaanse Robbie Rogers en de Zweedse Brit Anton Hysén.

‘Als een seizoenskaarthouder van een grote Premier League Club, weet ik exact hoeveel mensen zich afvragen waarom geen enkele actieve Premier League-speler uit de kast is, of daar de mogelijkheid toe heeft gevoeld’, aldus producent Duncan Kenworthy.

In The Pass, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van John Donnelly, spelen acteurs Russel Tovey en Arinze Kene de hoofdrollen. 

One night only
In de film volgen we Premier League-voetballer Jason (gespeeld door Tovey) op drie nachten verspreid over de loop van tien jaar. Op de eerste nacht staat hij aan de vooravond van zijn eerste grote wedstrijd en deelt hij een kamer met teamgenoot Ade. Na wat gestoei kussen de twee elkaar in een opwelling, een actie die een enorme impact heeft op de rest van de levens van beide mannen. 

Bekijk hieronder de intrigerende trailer, wij kunnen nu al niet wachten. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.