De Rotterdam Pride Talkshow
Na de schietpartij in Orlando en de aanslagen in Europa voelt bijna de helft van de lesbiennes, homo- bi- en transseksuelen zich minder veilig dan vijf jaar geleden. En zij niet alleen. Hoe kan Rotterdam een stad zijn waarin iedereen zich thuis voelt met alle verschillen die er tussen burgers zijn? De Rotterdam Pride Talkshow gaat op zoek naar antwoorden met actuele interviews en debatten, afgewisseld met muziek en theater.

Datum: donderdag 22 september
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: Arminius, Museumpark 3, Rotterdam
Toegang: gratis 

Pride Walk
Iedereen is van harte uitgenodigd om op vrijdagavond 23 september deel te nemen aan de Pride Walk: de Rotterdamse optocht waar seksuele diversiteit uitbundig gevierd wordt. Deelnemers en het publiek worden onderweg getrakteerd op muzikale intermezzo’s en visueel spektakel in alle kleuren van de regenboog. De Pride Walk start dit jaar bij het KPN- gebouw op de Kop van Zuid en gaat via de Erasmusbrug door het centrum van Rotterdam om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein, alwaar de publieksopening plaatsvindt. Er zijn optredens van onder andere de onverbiddelijke en vreugdevolle eurodisco van Lord of the Lobsters en de eclectische groep Cookachoo, een van de kleurrijkste bands van Nederland.    

Datum: Vrijdag 23 september 2016
Tijd: 17.00 - 19.00 uur
Startlocatie: KPN plein, Wilhelminakade 123 

Circuit meets Rotterdam Pride
Op zaterdagavond 24 september is Rotterdams nieuwste nachttempel Annabel the place to be. Het grootste internationale gayfestival Circuit is speciaal voor Rotterdam Pride in samenwerking met Stichting LHBTI uitgenodigd voor een legendarische nacht met een opwindende line-up. Naast bekende dj’s uit het Nederlandse gay nightlife als Fraulein Z. (Herr Zimmerman), Inshane (Funhouse Amsterdam) en C’est Lou (Ibiza Cruises) maken de Matinée Resident DJ’s Taito Tikaro en Flavio Zarza voor het eerst hun opwachting in Rotterdam. De nacht wordt gehost door het extravagante duo Ramjan & Rodewijn. Je kunt performances verwachten van de Matinée Crew, Codarts en Jet van Dijk. 

Datum: Zaterdag 24 september 2016
Tijd: 23.00 – 06.00 uur
Tickets: www.rotterdam-pride.com

Meer info over het complete Rotterdam Pride-programma vind je op www.rotterdam-pride.com.

Dit artikel verscheen eerder in het septembernummer van Gay&Night.

Coverfoto: Rotterdam Pride | Bas Czerwinski