1: Prins Félix uit Luxemburg

Prins Félix | Foto: Monarchie.lu / Olivier Polet

Wie had gedacht dat er zo'n knappe prins zou rondlopen in het kleine Luxemburg? Wij willen maar wat graag aan de hand van Prins Félix naar een fancy staatsbanket, al heeft zijn vader, de groothertog van Luxemburg, weinig te zeggen in het land. Een aantal jaar geleden werd een wet aangenomen die zijn handtekening bij nieuwe wetsvoorstellen overbodig heeft gemaakt. 

2: Peter Mark Brant uit Griekenland

Peter Mark Brant | Foto: Instagram

Oké, oké, Peter Mark Brant is (nog) geen officiële prins, maar hallo! Wat is hij knap. Het Amerikaanse model heeft een relatie met de Griekse prinses Maria-Olympia. En ook al is het koningshuis van Griekenland niet meer aan de macht: de titel mag ze houden (en wie weet hij binnenkort ook).

3: Haakon Magnus uit Noorwegen 

Haakon Magnus | Foto: Jørgen Gomnæs / The Royal Court

Haakon Magnus is de schattige kroonprins van Noorwegen. In 2001 trouwde hij met de prachtige Mette-Marit, een van de mooiste prinsessen uit Europa. Samen hebben ze twee kindjes. 

4: Willem uit Luxemburg

Willem uit Luxemburg | Cour grand-ducale / Christian Aschman

Och! Zag onze Willem er maar zo uit. Willem van Luxemburg is de oudste zoon van groothertog Henrik en daarmee troonopvolger. In 2012 trouwde hij (helaas) met de Belgische gravin Stéphanie de Lannoy...

5: Prins Harry uit het Verenigd Koninkrijk

Prins Harry | Foto: Royal.uk

Eeuwig single en eeuwig heet. De jongste zoon van kroonprins Charles en Diana is een snoepje. Dat hij zich inzet voor de LHBT-gemeenschap maakt Prins Harry nóg leuker. Zo liet hij onlangs zien hoe makkelijk het is om een hiv-test te doen

6: Prins Amedeo uit België

Prins Amedeo | Foto: Elisabetta A. Villa

Hij was lang een van de meest begeerde vrijgzellen van België, maar is inmiddels getrouwd met Prinses Elisabette. Amedeo is de zoon van prinses Astrid uit België en aartshertog Lorenz uit Oostenrijk. 

7: Christopher O'Neill uit Zweden

Christopher O'Neill | Foto: Brigitte Grenfeldt, Royal Court, Sweden

De Amerikaanse Prins Christopher O'Neill stapte in 2013 in het huwelijk met Prinses Madeleine. Daardoor werd de Amerikaanse financier in één keer prins van Zweden. Kassa!

8: Prins William uit het Verenigd Koninkrijk

Natuurlijk moet Prins William hier tussen staan! Hij sierde afgelopen zomer nog de cover van een van de grootste LHBT-bladen van het land. Wat een signaal gaf hij daarmee af! 

9: Carl Philip uit Zweden

Carl Philip | Foto: Erika Gerdemark, The Royal Court, Sweden

Halleluja, met de Zweedse prins Carl Philip willen we wel een knäckebrödje eten. Deze 37-jarige stoot is getrouwd met prinses Sofia Hellqvist. Sinds een wetswijziging uit 1979 maakt Carl geen aanspraak op de troon: die is namelijk vergeven aan zijn oudere zus Prinses Victoria. 

10: Lord Ivar Mountbatten uit het Verenigd Koninkrijk 

Maar laten we vooral Lord Ivar Mountbatten uit het Verenigd Koninkrijk niet vergeten. De achter-achter-achterkleinzoon van Koningin Victoria en het neefje van Koningin Elizabeth II kwam afgelopen week uit de kast. Hij is de eerste Britse royal die die stap durft te zetten.

En, met welke prins zou jij wel in een gouden koetsje willen zitten? 

Coverfoto: Erika Gerdemark, The Royal Court, Sweden