De vonk tussen de twee vrouwen sloeg drie jaar geleden over. Ze ontmoetten elkaar tijdens een reis in Zuid-Amerika die door de kerk werd georganiseerd. Officieel mogen paren van hetzelfde geslacht nog steeds niet trouwen in Italië. Het huwelijk werd dan ook op een geheime locatie voltrokken door een priester die niet meer in dienst is van de kerk. 

Franco Barbero
Ex-priester Franco Barbero werd een paar jaar geleden door de paus uit zijn functie gezet omdat hij het huwelijk tussen paren van hetzelfde geslacht steunde. Tegen een Italiaanse krant zei de ex-priester: 'Ze namen een beslissing terwijl ze wisten dat het niet goedgekeurd zou worden, het zijn twee prachtige mensen.'

Trouwen in Italië
Paren van hetzelfde geslacht mogen officieel nog steeds niet trouwen in Italië, wel is het geregistreerd partnerschap afgelopen jaar ingevoerd. De paus is een felle tegenstander van het opengestelde huwelijk en doet er alles aan het tegen te gaan. Hij liet onlangs nog weten de massaprotesten tegen het 'homohuwelijk' in Mexico te steunen. 

Coverfoto: Flickr | Bron: Pinknews