Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ook bij mijzelf ging het niet van de een op de andere dag. Het is een groeiproces waarin je jezelf steeds meer ontdekt en dat durft te tonen aan de buitenwereld. De volgende vier stappen bieden hulp bij het vinden van je persoonlijke fashion style.   

Als eerste wil ik je uitnodigen om naar je kledingkast te lopen en er een paar kledingstukken uit te halen die je mooi staan en een fijn gevoel geven. Kijk eens naar wat ze met elkaar gemeen hebben of juist niet. Wat maakt precies dat je ze mooi vindt?

© Mgr. MadhatterDe volgende stap is uitvinden welke kleuren jou aanspreken en mooi staan. Zo hou ik zelf van bordeauxrood, smaragdgroen en koningsblauw. Deze kleuren geven mij een heel chic en stijlvol gevoel. Ik let dan ook met winkelen altijd op die kleuren. Van welke kleuren gaat jouw hart sneller kloppen?

'De combinatie van een fluwelen strik en een ketting tovert een brede glimlach op mijn gezicht'

Denk ook eens na over het soort stof. Faux fur, fluweel en zijde zijn echt stoffen waarin ik mij heel authentiek en stijlvol voel. Leuke bijkomstigheid is dat ik altijd veel meer knuffels ontvang als ik faux fur draag. Welke soort stof vind jij lekker om te dragen?

Als laatste wil ik je vragen om na te denken over waar mensen jou als persoon in terugzien. Een strik dragen is helemaal mijn ding. Ook ben ik een enorme ekster, ik ben gebiologeerd door alles wat glinstert. Het combineren van een koningsblauwe fluwelen strik met een ketting tovert bijvoorbeeld een brede glimlach op mijn gezicht. Dit hoeft uiteraard totaal niet bij jou van toepassing te zijn. Misschien zijn sneakers helemaal jouw ding, of aparte (zonne)brillen, broeken met een hoge taille, doorschijnende kleding, lange vesten, broches, sjaals en ga zo maar door. Mijn lieftallige tante houdt bijvoorbeeld enorm van broches en speldt elke dag een andere op. Zo leuk! Broches voor haar kopen is een van mijn grootste verslavingen! Wat is typisch jouw ding?

Belangrijk is dat je het vooral niet te zwaar maakt voor jezelf. Begin met iets kleins en kijk vanuit daar of het werkt en hoe je je voelt. Zet een lekker muziekje op, pak wat lekkers te drinken en duik de kast weer in. Eh, je kledingkast dan hè! Maak er een feestje van, want om met de woorden van Coco Chanel te spreken:

Fashion fades, only style remains the same.

Laat vooral een comment achter als je nog vragen hebt of als je een stap verder bent gekomen in het vinden van jouw persoonlijke stijl.

Elio Heres, blogger, stylist en performer won in 2015 de Absolutely Fabulous award vanwege zijn extravagante mode en nachtleven looks. Hij verliet zijn strikte religieuze familie toen hij zestien jaar was en heeft op de harde manier geleerd dat echt geluk alleen kan voortkomen uit volledig jezelf zijn. Deze manier van denken reflecteert hij in zijn nonconformistische, extravagante, androgene en fabulous outfits. Volg Elio ook op Instagram of via zijn blog.

Foto: Mgr. Madhatter