Diva MayDay heeft in augustus publiekelijk haar ongenoegen geuit over de manier waarom het Human Rights Concert door de AVROTROS werd uitgezonden. De boodschap over vrijheid en gelijke rechten zou in de montage verloren zijn gegaan. Een hermontage was het gevolg. Voor deze actie krijgt de dragqueen nu een OUTtv Media Award! 

Niet verwacht
De award werd afgelopen woensdagavond uitgereikt door OUTtv-presentator Martijn Tulp. 'Wat een eer!', reageerde MayDay. 'Dit had ik echt niet verwacht. Ik dacht eigenlijk dat Ellie Lust zou winnen, want ik ben zelf ook erg fan van haar. Wat tof!'

Ellie Lust
Andere genomineerden waren Douwe Bob, die zonder moeite vertelde biseksueel te zijn; Jan Versteeg en Tim Hofman, die zoendend op de L'Homo te zien waren; Ellie Lust, die zich blijft inzetten voor de LHBT-gemeenschap en Lucien Spee, die als directeur van Amsterdam Gay Pride publiekelijk in het huwelijk trad.

Award
OUTtv rijkt jaarlijks de OUTtv Media Award uit aan een persoon die homoseksualiteit op een positieve manier onder de aandacht heeft gebracht. Kijkers van de zender OUTtv worden ieder jaar opgeroepen te stemmen. Vorig jaar ging de award naar Boris Dittrich.

Op 11 oktober is de uitreiking om 18.00 uur te zien op OUTtv. De Vlaamse winnaar wordt maandag bekendgemaakt.