Noord-Holland
Gemeenten die de vlag hijsen: Alkmaar, Amsterdam, Blaricum, Diemen, Gooise Meren, Haarlem, Hilversum, Hoorn, Huizen, Purmerend, Schagen, Uithoorn, Velsen, Waterland, Wijdemeren en Zaanstad.

In Noord-Holland is er genoeg te doen op Coming-Outdag. 15 van de 48 gemeenten hijsen de vlag. Alkmaar organiseert in de middag een netwerkbijeenkomst. Hier wordt gepraat over de actuele ontwikkelingen op het gebied van LHBT-emancipatie in Alkmaar. In Hoorn is afgelopen week een Roze Week van start gegaan. Die loopt nog tot en met zondag 16 oktober. In Haarlem werd de vlag dinsdagmorgen gehesen door wethouder Jur Botter en in Zaandam onthult de burgemeester een regenboogpad. 

Zuid-Holland
Gemeenten die de vlag hijsen: Alphen, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gouda, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Noordwijk, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westland, Zoetermeer en Zuidplas.

In Zuid-Holland organiseerde COC Haaglanden in samenwerking met vijf gemeenten afgelopen week al verschillende activiteiten. De regenboogvlaggen worden bij allerlei gebouwen van bedrijven en organisaties gehesen en de HTM rijdt rond met regenboogvlaggetjes op de trams en bussen in de regio Haaglanden. In Berkel en Rodenrijs werd vanmorgen door wethouder Simon Fortuyn een regenboogpad onthuld, Gouda deed dat afgelopen weekend al bij de Chocoladefabriek.

Utrecht
Gemeenten die de vlag hijsen: Amersfoort, Baarn, Bunnik, De Bilt, IJsselstein, Mijdrecht, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Woerden, en Zeist.

In Utrecht organiseren Jonge Socialisten een Coming-Outavond in Cafe Kalff. PvdA-Tweede Kamerlid Keklik Yücel en vicevoorzitter Simon Timmerman van COC Midden-Nederland gaan met elkaar in gesprek over LHBT-emancipatie. Ook is er in Utrecht een kunstwerk onthuld in de hal van het Stadskantoor. In zowel Vianen als Utrecht vindt er een regenboogontbijt plaats met vertegenwoordigers van LHBT-organisaties. In Baarn wordt dinsdagvond een regenboog-filmavond georganiseerd in LOKAAL-O. De film The Birdcage wordt daar vertoond. Amersfoort sluit vanavond haar Coming-Outweekend af met een drankje in Café Lapart. 

Flevoland
Gemeenten die de vlag hijsen: Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde. 

In Lelystad is van alles te doen op Coming-Outdag. Zo wordt er om 13:30 uur een regenboogzebrapad geopend door wethouder Janneke Sparreboom en is er van 14:00 tot 17:00 een minisymposium over LHBT's en werk in de FlevoMeer Bibliotheek. In Almere draait DJ Danny van Poppodium De Meester vanaf 15:00 uur fijne deuntjes op het Stadhuisplein, daar worden gezellige roze hapjes uitgedeeld. Op het podium worden ook verschillende mensen geïnterviewd en vertegenwoordigers van COC Flevoland en Roze in Blauw zijn aanwezig. 

Zeeland
Gemeenten die de vlag hijsen: Borsele, Goes, Hulst, Middelburg, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Veere en Vlissingen.

Afgelopen weekend besteedde de provincie Zeeland al flink wat aandacht aan Coming-Outdag. Meer dan 30 junioren voetbalteams voetbalden toen met regenboogballen. Een initiatief om te laten zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op het voetbalveld. In Middelburg wordt om 17:00 uur de Zeeuwse Parel uitgereikt, een prijs voor iemand die dit jaar van grote betekenis was voor de LHBT-gemeenschap. Karin Bloemen zal de Parel uitreiken in het Stadhuis van Middelburg.

Noord-Brabant
Gemeenten die de vlag hijsen: Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Cranendonck, Den Bosch, Eindhoven, Geertruidenberg, Geldrop-Mierlo, Goirle, Halderberge, Helmond, Laarbeek, Oss, Roosendaal, Rucphen, Schijndel, Sint-Oedenrode, Son en Breugel, Steenbergen, Tilburg, Valkenswaard, Veghel, Waalre, Woensdrecht en Zundert. 

Aan het Regenboogontbijt in het Stadhuis van Oss deden 60 mensen mee. Daarvan zijn 29 leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Verder schuiven betrokkenen van het regenboogbeleid van de gemeente Oss aan. Er gebeurt meer in Oss: je kunt de hele dag foto's insturen bij de gemeente. Die komen dan op de 'Zo doen we dat in Oss'-fotowand. In Den Bosch heeft afgelopen vrijdag wethouder Eric Logister de regenboogvlag gehesen. Dit was online te volgen via een livestream. In Son en Breugel heeft Mister Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuijzen de vlag gehesen. 

Mr. Gay Netherlands en wethouder van Son en Breugel hijst de vlag in zijn stad

Limburg
Gemeenten die de vlag hijsen: Beesel, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gennep, Heerlen, Horst aan de Maas, Leudal, Maastricht, Meerssen, Nederweert, Onderbanken, Peel en Maas, Roermond, Simpelveld, Sittard-Geleen, Valkenburg aan de Geul, Venlo, Venray en Weert.

In Maastricht hangt dit jaar ook de politie de regenboogvlag uit en in Sittard-Geleen wordt op Coming-Outdag een regenboogpad onthuld. In Nederweert ging het ondertussen mis. De vlag zou uitgaan, maar de koerier heeft nooit het zuiden gehaald en de vlag was dus helaas niet op tijd binnen. Volgend jaar doet de Limburgse gemeente wel mee. 

Gelderland
Gemeenten die de vlag hijsen: Arnhem, Culemburg, Doetinchem, Geldermalsen, Lochem, Nijmegen, Terneuzen, Wageningen, Westervoort, Wijchen, Winterswijk en Zevenaar. 

In Arnhem wordt op het Velperplein een regenboogpad onthuld door wethouder Ron König. Van 13:00 tot 17:00 uur vindt er een regenboogmanifestatie plaats in Rozet. Tijdens deze manifestatie zijn er twee theatervoorstellingen over homoseksualiteit. In Nijmegen hangt wethouder Bert Frings de regenboogvlag uit aan de Stevenstoren. Leerlingen van basisschool Petrus Canisius zullen hierbij aanwezig zijn.

Overijssel
Gemeenten die de vlag hijsen: Deventer, Enschede, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Kampen, Raalte, Tubbergen, Wierden en Zwolle.

In Enschede en Hengelo loopt sinds 6 oktober een Coming-Outweek. In Santé in Enschede wordt op dinsdagvond een meezingavond georganiseerd en op 13 oktober is er een jongerenfeest. In Zwolle wordt Coming-Outdag officieel geopend bij het Deltion College door voorzitter Bert Beun van het College van Bestuur, wethouder Nelleke Vedelaar en acteur Boudewijs Koops en daarnaast gaan voorlichters van COC Zwolle in gesprek met scholieren. In Deventer wordt op 11 oktober officieel bekendgemaakt dat er een kunstenaar een regenboogkunstwerk gaat maken. In Kampen wordt tot slot de Nieuwe Toren in regenboogkleuren gehuld. 

Drenthe 
Gemeenten die de vlag hijsen: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoor, Emmen en Tynaarlo.

Ondanks dat Drenthe de eerste regenboogprovincie van Nederland is, hangt minder dan de helft van de gemeenten de vlag uit. Vijf van de twaalf. In Assen wordt het toneelstuk Boy's Don't Cry opgevoerd. 

Groningen 
Gemeenten die de vlag hijsen: Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Eemzmond, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Menterwolde, Oldambt (Winschoten), Oude Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Windsum en Zuidhorn. 

In Groningen doen 15 van de 23 gemeenten mee aan Coming-Outdag. In Winschoten (gemeente Oldambt) werd zaterdag al een Roze Publieksactie georganiseerd. Roze 50Plus Oldambt organiseerde dit evenement samen met COC Groningen en Drenthe. Er werd een tocht met regenboogvlaggen gelopen en informatie gegeven. De gemeente Oldambt vraagt aandacht voor zichtbaarheid en acceptatie van haar LHBT-inwoners.

Friesland
Gemeenten die de vlag hijsen: Achtkarspelen, Franekeradeel, Kollumerland, Nieuwkruisland, Smallingerland, Súdwest-Fryslân en Leeuwarden. 

Helaas doen in Friesland maar 7 van de 24 gemeenten mee aan Coming-Outdag. De regenboogvlaggen gaan hoog in Franekeradeel, Smallingerland, Súdwest-Fryslân en hoofdstad Leeuwarden. 

Organiseer jij vandaag een activiteit voor Coming-Outdag? Deel die dan met de officiële hashtag #comingoutdag2016 op Facebook, Twitter en Instagram.