Luc Freijer zag op Facebook iedereen de haatflyer afkeuren, maar deze wel keer op keer delen. Hij besloot in actie te komen en liet flyers met een positieve boodschap drukken. 'Met mijn laatste 100 euro heb ik 1000 flyers besteld', vertelt Luc aan AT5. 'Plots begonnen mensen geld te doneren, toen heb ik er nog snel 1000 bijbesteld.'

Flyers verspreiden
Uiteindelijk kwam er een Facebook-event en is hij met een groep de flyers gaan verspreiden in de Javastraat in Amsterdam-Oost. Ook bij poppodium Paradiso werden de flyers uitgedeeld. 'Mijn boodschap draait om inclusiviteit, laten we mensen vooral niet uitsluiten. Als je liefde geeft, krijg je het 200 procent terug', aldus Luc.

Anti-homoflyers
De politie is nog steeds aan het uitzoeken wie de haatflyers afgelopen weekend in Amsterdam-West heeft verstuurd. Op internet gaan verschillende verhalen rond. De redactie van de Volkskrant komt in een eigen onderzoek uit bij de omstreden prediker Yahya-beweging. De Telegraaf verdenkt een Turks-Nederlandse presentatrice die banden heeft met de beweging van Yahya. 

Bron: AT5 | Coverfoto: Facebookpagina love=love