De Lankmoedigen
Een satire over de verdraagzame mens.

HUIS OOSTPOOL 25 t/m 29 oktober – 29 november t/m 3 december 

★★★★★ …meesterwerk - Theaterkrant
★★★★★ - Trouw
★★★★ - NRC

De Lankmoedigen is na De Onrendabelen en Fresh Young Gods het laatste deel uit het succesvolle drieluik 'Goede Bedoelingen' van Joeri Vos, een reeks satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën. Elk deel biedt een ander perspectief op de botsing tussen die milieus, en op de menselijke onbeholpenheid die er zowel oorzaak als gevolg van is.

De Lankmoedigen speelt zich af rond het ziekenhuisbed van de in elkaar geslagen transgender Hansje. Terwijl Hansje vecht voor haar leven, probeert de gemeente wanhopig de ontstane maatschappelijke spanningen het hoofd te bieden. Vertegenwoordigers van de LHBTQ-community, extreemrechtse bezorgde buurtbewoners en rellerige anti-racismedemonstranten grijpen het drama aan om hun stokpaardjes onder de aandacht te brengen. Met de beste bedoelingen probeert iedereen rond Hansjes bed te doen wat hopelijk het beste is, terwijl de regie hen langzaam door de vingers glipt.

Naast een satire is De Lankmoedigen ook een eerbetoon aan de ploeteraars die in de schaduw werken. Aan alle mensen die zich dagelijks inzetten, om onze samenleving vol botsende belangen en verlangens, min of meer op de rails te houden.

tekst en regie Joeri Vos | spel Valentijn Benard (stem), Sven Bijma (stem), Maud Dolsma (stem), Jacobien Elffers, Roland Haufe, Ruta van Hoof, Noël S. Keulen, Ilke Paddenburg en Chiem Vreeken 

Kogelvis i.s.m. Bellevue
Wat onder de huid zit is gewoon... tof

HUIS OOSTPOOL – 1 & 2 november

★★★★ - Het Parool

Jeffrey Dahmer verleidde tussen 1978 en 1991 zeventien jongens met hem mee naar huis te gaan. Hij verdoofde ze en hield ze weken in zijn huis, om te spelen met de levenloze lichamen, seks met ze te hebben, ze te ontleden en uiteindelijk op te eten. Hij was een van de eerste 'celebrity serial killers'; gemythologiseerd in shockumentaries, gemerchandised tot actiepop en verafgood met fanbrieven tot ver na zijn dood in 1994.

tekst Nick Bruckman | regie Marcus Azzini | spel Sebas Berman, Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Jurriën Remkes 

Bromance
Een feel-good voorstelling die ook nog eens ergens over gaat.

Winnaar Gouden Krekel 2016 voor meest indrukwekkende jeugdproductie

★★★★ 'Een sterke voorstelling over ontluikende homoseksualiteit, met drie fantastische jonge acteurs' - de Volkskrant 

★★★★"De chemie tussen de drie spelers is ijzersterk en ze geven zich volledig aan hun rollen over, waardoor er ook veel lucht en humor in het drama aanwezig is." - Theaterkrant

HUIS OOSTPOOL 5 & 6 november 

Bromance is een tragikomedie over ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van de jongens Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen? Een voorstelling over beginnende liefde en de angst om anders te zijn. 

Gemaakt door het gouden duo van JONG Oostpool - Joachim Robbrecht en Timothy de Gilde - met de drie talentvolle acteurs Willem Voogd, Daniel Cornelissen en Marius Mensink.

Tickets kosten slechts € 10,- per voorstelling. Wees er dus rap bij. www.toneelgroepoostpool.nl

Coverbeeld: Ben van Duin