De dames treden hiermee in de voetsporen van onder anderen Douwe Bob, Trijntje Oosterhuis, The Common Linnets en Anouk. Douwe behaalde vorig jaar een elfde plek in Stockholm. De Oekraïense Jamala ging er met haar nummer '1944' met de winst vandoor. 

Het gerucht deed al langer de rondte dat de dames van O'G3NE af zouden reizen naar Kiev, maar AVROTROS bevestigde het nieuws gisteren pas officieel. Het nummer waarmee ze Nederland vertegenwoordigen wordt later bekendgemaakt.

O'G3NE werd bekend bij het grote publiek door hun deelname aan The voice of Holland in 2014. Lisa, Amy en Shelley werden het eerste zangtrio dat de talentenjacht won. Verder gaven ze een aantal indrukwekkende optredens tijdens De Beste Zangers van Nederland en gaven ze afgelopen EuroPride een optreden op de Dam tijdens het Join Our Freedom Human Rights Concert.

Het Songfestival is geen vreemd terrein voor O'G3NE. In 2007 deden ze mee aan het Junior Songfestival, destijds nog gewoon als Lisa, Amy en Shelley. Ze behaalden daar een elfde plek. 

Het 62ste songfestival vindt op 9, 11 en 13 mei plaats in Kiev.

Coverbeeld: Robin Kamphuis