Duitslands meest succesvolle meidengroep
In 2008 stapte de meeste succesvolle meidengroep uit de Duitse geschiedenis het podium op. Gegarandeerde winst, moeten ze in Duitsland gedacht hebben. Helaas zongen de dames van No Angels iedere noot van hun single 'Disappear' vals. Zo succesvol als ze in hun thuisland waren, zo treurig eindigde het Songfestivalavontuur (en hun carrière). No Angels werd met slechts veertien punten 23e (van de 25 deelnemers).

 

The good or the bad?
Het meest recente voorbeeld van een meidengroep tijdens het Songfestival stamt uit 2013. Toen betraden de drie Servische dames van Moje 3 het podium. In hun eigen taal zongen ze 'Ljubav Je Svuda'. Met slechts 46 punten haalde het nummer de finale niet. Misschien waren de outfits toch passender geweest voor het Junior Songfesival?

Mi Mi Mi-meiden
Rusland stuurde in 2007 wel een heel opmerkelijk trio naar het Songfestival. Met degelijke jurkjes en de nodige hairflips stond Serebro (je weet wel, die meiden van de zomerhit 'Mi Mi Mi') op het podium. Met 207 punten en een derde plaats in de finale is een sexy optreden als dat van Serebro misschien wel een goed idee voor O'G3NE.

Kim Hollands trio
Ook de Kroatische meidengroep Feminnem deed het best aardig. In 2005 werden de drie dames met hun Kim Holland-looks veertiende voor Bosnië met het nummer 'Call Me'. Toen ze vijf jaar later meededen voor Kroatië haalden ze de finale helaas niet. 

Hysterische flamencomuziek 
Hopelijk vertrouwen de dames van O'G3NE voor hun optreden niet op een gimmicky outfitje. Spaanse meidengroep Son de Sol schopte het in 2005 met hun flamenco-jurkjes slechts tot een 21ste plek.

Met de gordijnen op het podium
En dan natuurlijk nog onze eigen Frizzle Sizzle. Zonder schoenen, maar mét de gordijnen uit moeders keuken betraden de vier dames het Noorse podium in 1986. Met een heerlijk burgerlijk optreden haalden ze toch nog veertig punten binnen. Goed voor een dertiende plaats. Benieuwd hoe het de dames nu vergaat? Twee jaar geleden hebben ze 'Alles heeft een ritme' nog een keer gezongen tijdens Eurovision in Concert

En kennen jullie deze nog?
In het jaar dat Sieneke aan het Sha-la-lie'en was, deed ook de meidengroep Loekz een gooi naar de eer om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. Met een 1001-nacht-versie van het nummer van Pierre Kartner werd de groep tweede tijdens de voorrondes!  

Tekst: Roel Janssen