Film: The Danish Girl 
Het filmfestival gaat van start met The Danish Girl. De charmante Eddie Redmayne kennen we onder andere van 'Les Miserables, 'My Week with Marilyn' en het fenomenale 'The Theory of Everything'. Voor zijn nieuwste film kruipt deze Britse gentleman wederom in een bijzondere rol, die van een vrouw. 'The Danish Girl' gaat over kunstenaar Einar Wegener die het besluit neemt een transitie van man naar vrouw te ondergaan. Een beslissing die ingrijpende gevolgen heeft voor zijn huwelijk. The Danish Girl draait behalve in Londerzeel ook op 14 november in Sint-Pieters-Leeuw. Een dag later is de film te zien in Vilvoorde en op 26 november in Leuven. 

20.00 uur
10 november, Bibliotheek - Londerzeel 

Film: Xenia
Na de dood van hun moeder trekken twee Albanese broers van Kreta naar Thessaloniki om hun vader te zoeken. Dani is met zijn doodgeblondeerde haar een opvallende verschijning in Thessaloniki. De heren gaan naar nachtclubs en komen zelfs bij een zangwedstrijd terecht. Maar vinden ze hun biologische vader?

19.45 uur
14 november, Kinepolis - Leuven 

Toneel: Chez Nous
Er worden niet alleen films vertoond bij het Holebifilmfestival. Er is ook ruimte voor toneel. Bijvoorbeeld in de vorm van Chez Nous. Al jaren een kroeg waar iedereen welkom is. Voor veel mensen is het een tweede huis. Net voor de start van Antwerp Pride lijkt alles ineen te vallen, maar gelukkig komt er iemand met een gewaagd plan... 

20.00 uur 
15 november, Wagehuys - Leuven 

Film: Alleen
Alleen vertelt het verhaal van Lucas. Een doodnormale jongen die door zijn klasgenoten zwaar wordt gepest. Gelukkig kan hij bij zijn beste vriendin terecht. Totdat er iets gebeurt dat hij niet zag aankomen. Alleen is een film van de jonge maker Jorrit Ferket, gebasseerd op zijn persoonlijke ervaringen. Hij is zelf ook aanwezig tijdens de voorstelling. 

20.00 uur
16 november, Provinciehuis - Leuven 

Film: Girl gets Girl 
Op 18 november beleeft in Leuven de film Girl gets Girl haar Belgische première. Een komediefilm over Inès, een vrouw die leeft in de Amerikaanse droom. Tot het moment dat ze vreemdgaat en betrapt wordt. Tijd voor een nieuwe start! En dus stapt Inès in het vliegtuig naar Madrid om de vriendin van haar ex te verleiden. Zal het haar lukken een nieuwe liefde te vinden?  

20.00 uur
18 november, Provinciehuis - Leuven 

Toneel: Knuffelkoorts
Een andere toneelvoorstelling tijdens het Holebifilmfestival is Knuffelkoorts: een theatermonoloog door Maarten Mylemans. Zodra je ouder wordt zijn de enigen die je omhelzen je partner, oma en een vreemde in een eekhoornpak in Disneyland. Dat moet maar eens over zijn. Tijd voor een knuffelrevolutie! 

20.00 uur
22 november, Wagehuys- Leuven 

Documentaire: Strike A Pose
De zeven mannelijke dansers uit Madonna's beroemde muziekdocu In Bed with Madonna hadden geen idee hoeveel levens ze zouden veranderen door zo open en vrij zichzelf te zijn voor de camera. Maar hoe is het hen na de tour vergaan, en wat speelde zich af achter de schermen? Reijer Zwaan (adjunct-hoofdredacteur Nieuwsuur) en Ester Gould (film- en documentairemaker) vroegen het zich af en maakten Strike a Pose, een indrukwekkende docu die laat zien hoe het gaat met de dansers, 25 jaar nadat zij tourden met een van de grootste supersterren ter wereld. De documentairemakers én een van de dansers zijn voor de vertoning aanwezig in Leuven.

20.00 uur
25 november, Provinciehuis - Leuven 

Het Holebifilmfestival duurt nog tot 29 november. Bekijk hier het complete programmaoverzicht.