Oekraïnse stoeipoes
Zeven jaar geleden deed Svetlana Loboda mee aan het Songfestival, daarna heeft ze gelukkig niet stilgezeten. Met de meest bizarre (sexy) videoclips heeft ze haar fans zoet gehouden. De nieuwste toevoeging aan haar oeuvre is weer een feestje!

Fergie probeert een hitje te scoren 
Het lijkt erop dat Fergie heel erg graag bij de Ariana's en Rihanna's van deze tijd wilt horen. Intro met gitaar? Check. Snel refreintje? Check. Subtiel stukje rap? Check. Met 'Life Goes On' wil ze maar wat graag een nieuw hitje scoren. Het nummer is de tweede single van haar komende album. Wanneer dat uitkomt lijkt het best bewaarde geheim van Amerika te zijn.  

Zweeds popdeuntje 
Een relatief onbekende naam in Glitterpop: Jonathan Johansson. Toch is single 'Bull City' afkomstig van alweer zijn zesde album. Allemaal in het Zweeds gezongen en dik de moeite waard.

Zweedse meisjes feesten hard 
De beste popzangeressen van deze tijd komen nog steeds uit Scandinavië. Maak kennis met Rebecca & Fiona. Na twee albums hebben ze onlangs hun EP Party Hard uitgebracht. '4 Life' is een van de fijne deuntjes op dit bescheiden album. 

K3 zingt over homoseksualiteit 
Dat homoseksualiteit nog steeds niet geheel geaccepteerd is, bleek maar weer toen de meiden van K3 het nummer 'Prinsesje en Superman' uitbrachten. In het nummer zingen de dames: 'Waarom mag een jongen nooit prinsesje, waarom mag een meisje nooit superman zijn? Soms houden prinsesjes van prinsesjes!' Op internet kwamen nare reacties. Het nummer zou homoseksualiteit promoten. De Nederlandse Klaasje reageert: 'We noemen homoseksualiteit niet eens bij naam. We leggen kinderen ook niets op. Het is heel jammer dat mensen dit niet kunnen accepteren. Hopelijk kunnen velen zich er wel in herkennen'. En dat kunnen wij zeker! 'Prinsesje en Superman' komt binnenkort uit in Nederland, hieronder kun je alvast een kort stukje luisteren. 

Meer Glitterpop? Abonneer je op onze playlist op Spotify!