Tijdens een avond stappen stond hij nietsvermoedend te dansen. Hij keek wat om zich heen, kreeg oogcontact met een aantrekkelijke man en van het een kwam het ander.

Hij dacht met zijn dronken kop een fijn babbeltje te maken met een leuke vent, maar het tegendeel bleek waar. Hij dronk en dronk, en de man kwam steeds dichterbij. Hij wist precies waar hij mee bezig was. 

De rest van de avond is voor mijn vriend een onsamenhangende reeks vage flitsen. 

'Iets speciaals veranderde voor hem in één klap in iets duisters'

Deze types zijn in het nachtleven helaas geen zeldzaamheid. Op jacht naar homo’s op wie ze hun verlangens kunnen botvieren struinen ze club na bar af. Ongemerkt druppelen ze een verdovend middel in het drankje van hun slachtoffer. Deze akelige typetjes worden ook wel ‘jagers’ genoemd.

Totaal onthutst heeft mijn vriend de nare man de volgende dag de deur gewezen. Wat hij altijd zag als iets speciaals en moois, veranderde in één klap in iets negatiefs en duisters. Hij liep een flinke tijd rond met een knoop in zijn maag. Opluchting kwam door er uiteindelijk met anderen over te praten. 

'Jagers zoeken geen liefde, maar een doelwit'

Hij is niet de enige; er zijn genoeg andere jonge homo’s die nare ervaringen hebben opgedaan tijdens het uitgaan. Na zijn openbaring let ikzelf ook veel beter op in een kroeg of club: zowel op de mensen om mij heen, als op mijn glas. Gevaar schuilt blijkbaar in een klein drankje. 

Neem gerust een biertje of twee, drie, maar pas op voor valkuilen. Niet iedere bezoeker heeft goede bedoelingen. Die jongen of man, die al een uur iedereen indringend zit aan te staren, heeft z’n zinnen waarschijnlijk maar op één ding gezet. Jagers zoeken geen liefde, maar een doelwit.

Foto: Mgr. Madhatter