De binnenstad van Brussel wordt omgetoverd tot een waar winterwonderland. Op de Grote Markt, een van de mooiste pleinen van Europa, komt een kerstboom te staan van maar liefst 22 meter hoog! De boom is overgevlogen vanuit een klein dorpje in Slowakije en heeft daarvoor een reis van 1400 kilometer moeten overleven. 

Kerstmarkt in Brussel
Naast de enorme baan is er ruimte voor zo'n tweehonderd chalets waar je kunt opwarmen met een lekker drankje of cadeautjes voor onder de boom kunt kopen. Bovendien kun je in Brussel tot 8 januari je beste pirouettetjes met de wereld delen op de overdekte schaatsbaan op het Muntplein.

Liever de hoogte in? Een van de hoogtepunten van de kerstmarkt in Brussel is het gigantische reuzenrad dat elk jaar wordt neergezet! Iets te eng? Dan kun je altijd nog kiezen voor een ritje in een van de draaimolens met handgemaakte figuren.

Op 11 december is er een kerstparade in Brussel. Move over, Disneyland! Brussel komt met honderden figuranten, die in de meest betoverende outfits meelopen. Nog niet overtuigd? Er worden duizenden cadeautjes uitgedeeld aan alle bezoekers! 

Shop-verslaafde kunnen sowieso hun hart ophalen in Brussel. Zo kun je naar de Champs Elysées van Brussel: Louiza, of de trendy wijk Dansaert. Bekijk het volledige overzicht van de leukste winkelstraatjes hier

All I Want For Christmas...
In samenwerking met BOZAR, 'Koor en Stem' en 'A Cœur Joie' is er het prachtige Singing Christmas Brussels. De zangkoren in de stad verzamelen zich en zingen wekelijks de mooiste kerstnummers. Elke zaterdag tussen 15:00 en 17:00 uur bij de Zwarte Toren. 

Een ander muziekevenement vindt plaats onder de naam Ars Musica: een internationaal muziekfestival met dit jaar het thema Japan. Gedurende de winter worden er maar liefst vijftig concerten gegeven.

Ook voor de kunstliefhebbers is er genoeg te doen in Brussel. In samenwerking met het Musée Picasso in Parijs verzamelde het kunstcentrum BOZAR meer dan tachtig beeldhouwwerken van Picasso. De expositie is nog tot maart te zien.

Niet alleen in Brussel worden deze winter activiteiten georganiseerd. Ook in een tiental andere Vlaamse steden is het kerst met een grote K. Check hier de complete winterkalender!