Bananarama werd in 1979 opgericht en bestond jarenlang uit Keren Woodward, Sara Dallin en Siobhan Fahey. Die laatste ging in 1988 voor een eigen zangcarrière en werd vervangen door Jacquie O’Sullivan, maar die hield het maar vier jaar vol. Sinds 1992 vormen Keren en Sara een duo. In de 37 jaar dat Bananarama bestaat, haalden ze het Guinness Book of Records als vrouwengroep die wereldwijd het vaakst in de hitlijsten heeft gestaan.

In 1981 scoorden ze hun eerste bescheiden hit met een cover van Aie a Mwana. Een jaar later volgde een eerste toptienhit met It Ain’t What You Do (It’s the Way That You Do It), wat een samenwerking was met Fun Boy Tree.

Aanvankelijk was Bananarama redelijk alternatief met new wave-achtige songs, maar dat veranderde volledig toen ze aanklopten bij de hitfabriek van Stock, Aitken en Waterman. Hun grootste hits scoorden ze in de tweede helft van de jaren tachtig, met Venus, I Heard a Rumour en Love In The First Degree. Met die eerste wisten ze zelfs de toppositie van de Amerikaanse hitlijsten te behalen.

In de jaren ’90 en ’00 zijn ze altijd door blijven gaan. Het ene Greatest Hits-album volgde na het andere en in 2012 kwamen Keren en Sara met een cover van de Maroon 5/Christina Aguilera-hit Moves Like Jagger.

In maart dit jaar werd bekend dat Bananarama een nieuw contract had getekend bij BMG. Er werd een nieuw album aangekondigd, en er zouden plannen zijn voor een boek. En nu is daar dan de eerste muziek. Zeven jaar na hun laatste echte album volgt dat aangekondigde album dan waarschijnlijk begin volgend jaar.

 

 

NEW MATERIAL?Work in progress? 'Looking for Someone'

Een video die is geplaatst door Bananarama? (@bananarama_official) op

Bron: Gay Times