Het gebeurt de laatste tijd wel vaker dat iemand ineens wereldberoemd wordt door een foto op Instagram. Het overkwam de Pakistaanse Arshad Khan, die toevallig werd gekiekt in zijn theekraam.Sindsdien trekt de 18-jarige Khan wereldwijd veel bekijks.

Lang daarvoor was het een mugshotfoto van Jeremy Meeks, die de aandacht trok. Nadat hij zijn straf had uitgezeten is Meeks nu een nieuwe carrière gestart als model. In Nederland hebben we sinds kort een eigen Instagram-beroemdheid in de vorm van bouwvakker Nicky Libert. De 26-jarige Libert was aan het werk op de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat toen een meisje uit Londen hem vroeg om een foto. Een kleine week later ontplofte zijn telefoon bijna vanwege alle Instagram-likes.

In China is iets soortgelijks aan de hand, maar dan net even anders. Wang Deshun is tachtig jaar en heeft zich ten doel gesteld om zo lang mogelijk jong te blijven. Door gezond te eten, fitness en telkens nieuwe uitdagingen te zoeken. En zo werd hij ineens model. Vorig jaar liep hij mee in een modeshow tijdens de China Fashion Week. Sindsdien is hij in China omarmd als ‘de heetste opa van China’.

Nu is de rest van de wereld aan de beurt. In een video genaamd ‘Be the Fiercest’ is te zien hoe Wang Deshun geniet van alle aandacht. Hij blikt terug op zijn carrière, laat zien hoe fit hij is en vertelt wat hij allemaal nog van plan is. Gaan we nog veel van horen, van deze man. Zijn motto: ‘When it’s time to shine, be the brightest’.