Voor de tweede editie van het Autumn Ball werd het W hotel ingeruild voor de prachtige Westerkerk, pal naast het Homomonument. Tijdens het gala-evenement werden vier awards uitgereikt, die corresponderen met de vier pijlers van het magazine.
 
Winq Awards
Jonge mode-ontwerper Sebastiaan Pieter ontving de Fashion & Design award. Acteur Marcel Musters ging naar huis met de Winq Travel award voor zijn documentaireproject Not Only Voices, waarin hij verhalen brengt uit de LHBTI-gemeenschap van Zuidoost-Azië. Documentarist Michiel van Erp, die vorige maand geridderd werd tijdens de viering van zijn 25-jarig jubileum, mocht de Winq Culture award in ontvangst nemen.
 
Aboutaleb
De belangrijkste award van de avond, de Winq People award, ging naar burgemeester Aboutaleb, die de zaal aan zijn lippen had hangen tijdens een indrukwekkende ontvangstspeech. 'Tegen zij die het gemunt hebben op het lot van minderheden, die hen het leven zuur proberen te maken, of dat nu homo's zijn of bijvoorbeeld joden, zeg ik: het kan niet zo zijn, hét kán níét zó zíjn dat je voor jezelf alle ruimte claimt, maar een ander die niet gunt.'
 
 
 
Afkeer van tolerantie In zijn speech beeldde Aboutaleb tevens treffend zijn afkeur uit voor het woord tolerantie. 'Ik zal u symboliseren wat het woord "tolerantie" voor mij is', zei hij, waarop hij zijn rug naar het publiek keerde. 'Dat is met de rug naar u toe staan, u negeren. Dat is niet het burgerschap wat ik ambieer. We moeten elkaar als medemensen accepteren.' In het nieuwe nummer van Winq spreekt Aboutaleb uitgebreid over zijn burgemeesterschap en zijn aanhoudende strijd voor diversiteit en acceptatie.